Casting pentru neveste. Proba la saltea

saltea cu memory foam
Dorel se gandise ca, la 30 de ani, ii cam venit vremea sa se insoare. Si, pentru ca era barbat bine si cu dare de mana, iar femeile roiau in jurul lui ca albinele la gura stupului, ii era greu sa aleaga una anume. Pentru ca nu vroia sa isi aleaga nevasta doar pe principiul care are sanii mai mari dar nici nu putea sa o aleaga legat la ochi, a contruit un plan.
Vreme de doua saptamani a strans candidaturi sub forma de CV-uri de toate domnitele dornice sa ii devina sotii. In prima faza, le-a triat dupa poza si au ajuns la interviu doar blondele si brunetele cu parul lung, cu sani naturali. La interviu, a putut sa isi dea seama cu care dintre ele ar putea purta o discutie si pe care ar lua-o doar sa o tina de bibelou. Mai ramasesera doar….cateva zeci. Dupa proba de aptitudini, constand in a mesteca in pilaf cu stanga, in vreme cu cu dreapta calci pantaloni la dunga, mai ramasesera 15. A venit randul probei in costum de baie si inca 10 au picat la datorie. El isi dorea una cu adevarat speciala si, din cele 5 ramase, habar avea cum sa o aleaga pe EA.
Brusc, si-a adus aminte de poveste printesei cu bobul de mazare, cum alesese printul din poveste dupa ani de cautari, datorita unui banal bob de mazare. Asa se gandi si el sa faca si dadu ordin secretarei, care se ocupa de campanie, sa pregateasca proba cu mazarea sub saltea. Candidatele au fost cazate pentru o noapte, intr-un hotel de lux, fiecare cu cate o camera superba, urmand ca a doua zi de dimineata sa ia micul dejun cu Dorel. Dar, ce nu stiau ele, e ca fiecareia i se pusese sub saltea un bob de mazare. Nu ca ar fi contat daca il simte sau nu. Dar Dorel cauta un semn, ceva care sa o faca pe una sa fie diferita, sa o priveasca adanc in ochi si sa zica „tu esti”.

Cauti o saltea ieftina si de calitate? Vezi aici zeci de saltele la pret redus!

Zis si facut. Candidatele isi petrecura noaptea fiecare in patul ei, pe cate o saltea de cea mai buna calitate, sub care un bob de mazare avea sa ii decida viitorul(sau nu). Veni si timpul pentru micul dejun si se asezara toate la masa impreuna cu Dorel, curioase sa vada ca era proba de fapt si care avea sa castige.
– Vreau sa stiu cum v-ati simtit. Cum ati dormit fiecare, daca totul a fost in regula sau v-a deranjat ceva.
– Eu, zise prima, am nimerit pe o saltea din gama de saltele Pikolin. De cum m-am asezat pe ea, am simtit ca mi se relaxeaza tot corpul, ca mi se intinde coloana suparata ca port tocuri toata ziua. Am dormit atat de bine ca nici nu stiu cand a trecut noaptea. M-am trezit mai vioaie ca niciodata si parca si radiez de frumusete, nu vi se pare? Nu m-a deranjat absolut nimic. Am dormit ca un bebelus.
– Eu, zise cea de-a doua, am dormit pe o saltea din latex. Mereu aveam probleme de circulatie de mi se umflau picioarele peste noapte. Nici nu imi venea sa cred ca usor mi-au intrat picioarele in pantofi de dimineata. Simteam ca ma afund in saltea dar era doar o senzatie, pentru ca de fapt, pozitia corpului a fost pastrata cat se poate de corect. Sunt ca noua azi, gata pentru orice proba ar fi sa vina, chiar de ar fi vorba de alergare.
– Eu, continua a treia, eram atat de obosita aseara ca ma temeam ca azi ori nu ma trezesc ori o nu o sa ma pot da jos din pat. De cum m-am intins pe salteaua din spuma, a disparut si oboseala musculara si cea nervoasa. De regula sunt friguroasa, dar salteaua asta n-am simtit-o rece sub bine. Nici nu stiu daca am simtit nevoia de a ma foi de o parte pe alta, cum patesc acasa, cautand pozitia optima.
– Eu, zise a patra, de cate ori dorm la hotel ma trezesc cu cate o alergie de la saltele sau perne. Salteaua din spuma pe care am dormit, nu mi-a provocat nici un fel de alergie si am dormit mai bine ca niciodata. Ma simt perfect odihnita. Eu obisnuiesc sa dorm pe o parte si mi-a placut ca nu a fost nevoie sa imi pun perna de sprijin la spate, ca sa nu ma rostogolesc prin pat.
Toate privirile se indreapta acum spre cea de-a patra candidata. Sta cu capul putin aplecat, are niste cearcane dubioase si parca se teme sa vorbeasca dar isi face curaj:
– Eu, va tot ascult vorbin aici ba de saltele din spuma, ba de saltele Pikolin sau saltele memory. Eu nu stiu pe ce saltea am dormit dar nu am dormit bine deloc. Ma doare tot corpul. Abia spre dimineata am atipit putin, am si cearcane, ma doare si spatele…eu renunt. Nu sunt buna de nici o proba azi. Mai am si vanatai pe maini si pe gat.
 – Dar ce te-a deranjat atat de tare? intreaba Dorel care isi zicea in gandul lui ca era practic imposibil ca cineva sa fi simtit bobul ala de mazare si sa mai aiba si vanatai de la el. („Oare chiar sa existe femei atat de sensibile?”). Doar de la o saltea ti se trag toate astea?
– Aaaaa, nu. Dar eu aseara m-am cuibarit in pat si de emotii nu ma lua somnul. M-am intins dupa telecomanda de la televizor si …. am cazut din pat.
Toata masa a izbucnit in ras. Radea si Dorel dar radea de fericire. Asta era semnul pe care il astepta. Ea era singura care nu a putut sa doarma de emotii. Ea era singura demna sa ii fie sotie.
Salteaua, iti poate schimba viata in multe moduri, depinde de tine ce alegere faci si daca schimbarile sunt in bine sau in rau.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares