Smarto-geanta

geanta
Daca te duci la plimbare in parc, iti trebuie una mica si mai colorata ca sa vada lumea ca ai cu ce. Daca mergi la birou, una medie e potrivita, in culori mai neutre care sa nu atraga mult atentia. Daca te duci la facultate, ia-ti una mai mare; e necesara si recomandata. Intr-o seara la o petrecere, cea mica e cea mai potrivita. La ce va ganditi? Eu vorbeam despre genti. De data asta marimea conteaza si numarul lor aduce fericirea.

Dar ce te faci daca nu ai bani de 20-30 de genti de dama bune? Nu sunt nici genul care sa isi permita multe posete dar nici acela care sa isi ia din genti cele foarte ieftine doar ca sa iasa la numar. Toata perioada facultatii am avut doar doua genti. Stiu ca acum e la moda sa handmade-uiesti tu de toate dar eu la lucru manual am stat intotdeauna foarte prost. Nu stiu nici ciorapi sa cos asa ca, slabe sanse sa iasa ceva din mana mea. Dar exista producatori de genti si nu ma pot plange ca am de unde alege. Peste tot, functia practica se imbina perfect cu cea estetica, nu conteaza ca ce e estetic pentru mine e hidos pentru altii. Nu sunt nici omul modei; nu tin pasul cu ea si nici nu incerc. Dar nici nu pot merge la facultate cu o geanta cu paiete sau in parc cu o geanta servieta. Sa fim seriosi!Mi-as fi dorit si imi doresc inca o geanta care sa se transforme; o geanta care sa tina loc de trei ca sa ii zicem asa. Geanta 3 in 1 nu suna deloc rau. Nu ma pricep la desen; ultima data cand am incercat sa desenez un iepure toata lumea m-a intrebat ce monstru e ala. Ma abtin de la a desena si am sa va spun prin cuvinte cum vad eu o geanta ingenioasa. Smarto-geanta o sa ii zic. E la fel ca robotii care se transforma si in masinute si in tancuri. E neagra cu rosu, o parte din piele neagra, moale, simpla, o alta din piele rosie lacuita. E mare. Asta in prima faza, cu o pereche de curele mai groase si rezistente, detasabile. Are o fata neagra si una rosie astfel ca poti da senzatia ca ai chiar doua genti de mers la cursuri la job. Te-ai intors de la job; scoti toate hartoagele din ea, faci un dus si te pregatesti de o ieseala la film. Aici avem nevoie de o gentuta mai mica. Tot pe aia dar mai mica. La o treime fata de limita ei superioara(pe inaltime) si o treime de limita inferioara, are cate o jumatate de fermoar si odata unite cele doua fermoare, geanta se micsoreaza si obtinem una mult mai mica, potrivita pentru a baga in ea un ruj, un telefon, un parfum si niste servetele. Schimbam si curelele cu unele de grosime medie, prevazute cu niste ciucurei ingeniosi din piele.

Acum, e vineri seara si maine ai un eveniment important in familie: se marita verisoara din partea mamei. Ti-ai ales o rochie neagra ca mai subtiaza,  pantofii sunt gata si ei si geanta se transforma din nou. In forma in care am strans-o cand am fost la film, ii dam curelele jos si o asezam pe pat. De data asta lucram pe latimea gentii si o pliem o data din stanga si inca o data din dreapta. Observam ca aici are un nou fermoar si am obtinut un clutch super dragut caruia ii atasam o curea de lant metalic.

Intre timp; de cand scriu, m-am razgandit si am si desenat cu talentul meu maret. Sa nu radeti, ca va vad! Mi-ar placea sa vad la printre celelalte genti reeija si asa ceva. Eu as cumpara-o sigur.

Articol scris si desenat pentru SuperBlog 2013.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ramona Violeta Barascu
    • 19/10/2013
    Răspunde

    Da o idee foarte buna sunt de acord cu tine, poate ti-o breveteaza si o cumparam si noi.

      • CrisDragomir
      • 19/10/2013
      Răspunde

      poate o si exista deja si nu stim noi :)) eu oricum mereu sunt in urma

    • maria agurita ignat
    • 20/10/2013
    Răspunde

    aaaa dacă le produci vreau şi euuuu 😛

    • Danutza Danutzica
    • 20/10/2013
    Răspunde

    esti geniala,asa genti as vrea si eu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares