Mami, azi am luat un „like”

like
Eram mici si ne jucam de-a doctorul. Trageam o mazgaleala in forma de dreptunghi, cu cateva litere in ea, cu pixul pe degetul aratator si stampilam reteta pacientului. Era parafa serioasa, nu gluma. Mai tarziu, la scoala, am aflat despre treaba cu votatul si ca daca scriem pe deget tot cu pixul „TATOV” si aplicam stampila asta pe caiet, iese „VOTAT”. In perioada aia, stampilasem cel putin 3-4 la sfarsitul caietului de engleza.
Daca ar fi sa am azi o stampila a mea, as vrea una cu „LIKE”. Acum doua zile va spuneam ca a picat facebook-ul. Mai avem putin si intram in depresie. Nu puteam sa dau like la nimic, sa scriu, sa distribui. Eu sunt dependenta de facebook, cateodata ma trezesc cautand pe site-uri butonul de „imi place”, fara sa imi dau seama macar. Cred ca viata ar trebui masurata in like-uri. Daca profesorului ii place lucrarea sa nu iti mai dea 10 sau FB, sa dea un like; daca rezultatele la analize sunt bune, sa puna o parafa cu like. Eu vreau sa primesc si sa dau like la orice. Vreau o stampila cu like. Mai exact un pix cu stampila. Dar in loc de manuta aia in sus, langa like, vreau sa fie desenat un catel cu coadita in sus. Coada ridicata e semn de bucurie, de stare de bine. Daca ma simt asa cand vad ceva, stammpilez cu like. Daca nu, ma abtin. Cateii sunt cealalta pasiune a mea. De asta ales o stampila care sa ma reprezinte si, care atunci cand o aplic, sa se stie ca am facut-o cu tot timpul de rapundere, ca nu o pot sterge la fel de simplu cum pot da dislike pe facebook.
De la cele mai mici varste, copiii stiu si ei despre facebook si cum sta treaba cu like-ul, asa ca eu as folosi stampila pentru a nota temele de la meditatii ale copiilor cu care lucrez. De note sunt satui de la scoala, de note si calificative, asa ca eu am sa le dau stampile cu like cu catei. Daca tema nu are stampila, inseamna ca acel catel nu s-a bucurat de ce a vazut in caiet. Cred ca elevilor mei le va placea ideea si ii va si motiva ceva mai mult decat doua litere sau cifre, acordate muncii lor de peste saptamana. Le plac animalutele in general si cateii in special, dar cateii jucausi si veseli. Asa ca, daca vor sa primeasca o stampila catelul vesel pe nume Like, vor trebui sa acorde atentie maxima temei. Daca tema e corecta si scrisa frumos, imi scot pixul cu stampila si ii dau un like, daca nu, catelul ramane trist nestampilat.
Imaginati-va cat de vesel va merge copilul sa ii spuna mamei: „mama, azi am luat un like la meditatii” si cat de curiosi vor fi ceilalti colegi sa vada cum a fost apreciata lucrarea lui! Note de 10 si calificative primesc toti. Dar like, cu catei cu codita sus, doar elevii mei speciali si silitori.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares