Domnul Goe in vacanta

Domnul Goe in vacanta
Ca sa fie sigure ca in anul scolar 2013-2014, domnul Goe o sa dea tot ce are mai bun din intelectul si educatia lui, cele trei dame, mam’ mare, mamitica si tanti Mita, il vor duce week-end-ul aceste pe domnisor intr-o excursie, ca sa ii mai reduca din stresul acumulat dupa prima luna de scoala, un weekend la Straja. Au ales Vila Alpin din Straja, cu un peisaj frumos si multiple posibilitati pentru Goe de a arata ce priceput si bine educat este.Pe la pranz, cele trei dame si puisorul coboara dintr-un 4×4, in fata vilei Alpin. Goe se si smuceste din mana mamitei si tipa cat il tin puterile:
– Fac pe mineeeee, mamaieeee.
– Rabdare, puisor. Imediat.
Noroc ca aveau rezervare facuta si la receptie oamenii s-au miscat repede. ca altfel, poate facea puisorul pe acolo. Li s-a predat rapid apartamentul. Domnul Goe urca primul cu mam’ mare, tranteste cu usa de perete si da fuga la baie. Dupa ce termina cu baia, musai sa examineze camera. Da sa se urce incaltat in pat si il opreste mam’mare.
– Nu e frumos, puisor. Da pantofii jos.
Si ii da. Dar se arunca pe spate in pat si placandu-i textura saltelei, hotaraste sa faca niste sarituri. Mam’ mare il priveste cu admiratie si mai ca nu aplauda isprava baiatului. Noroc ca apare mamitica si ii anunta ca trebuie sa coboare pentru masa de pranz.
Isi luara o masa mai ascunsa langa fereastra. Nici nu se aseza bine la masa, ca Goe incepu sa dea din picioare ca lui ii e foame si ca vrea si el d-aia ce mananca doamna de alaturi. Domnisoara care servea, isi nota cu atentie in carnetel comanda si il asigura pe puisor ca lui ii aduce primul sa pape.
– E flamand de pe drum, dragul de el, ii replica tanti Mita, fara sa schiteze vreo scuza.
Pe rand, doamnele si micutul au servit o supa calda si o fripturica de piept de pui. Goe a cerut chiar si desert.
Dupa o masa copioasa, invitatii pornesc intr-o vizita la schitul Straja. Nu prea ii surde lui Goe ideea dar mam’ mare il convinge ca e frumos ca nu a mai vazut pana acum asa loc si ca daca se roaga acolo la icoane, poate de Craciun il duce mamitica la ski in Austria. Schitul nu mai pare o idee atat de rea. Nu stiu daca schitului i-a priit vizita lui Goe, care nu mai contenea sa intrebe din toti plamanii ”ce e aia si ce se face cu aia?”. Mam’ mare s-a rugat pentru sanatatea puisorului care pupa icoanele implorandu-le pentru cateva zile in Austria.
La intoarcere, din padurice se auzeau numai glasuri si chiote de copii. Asta il atrase ca un magnet pe puisor care alerga intr-acolo, lasandu-le pe dame sa strige in urma lui. Tiroliana nu mai vazuse pana acum dar stia ca daca bate de doua ori din picior, nimeni i se va opune. Un instructor il prelua si il echipa si instrui rapid iar acum era gata sa experimenteze chestia asta noua. Mamitica ii striga de jos sa aibe grija, iar el, lansandu-se pe franghie ii striga din rasputeri ca e proasta. La revenirea la sol, mamitica uitase deja de jignire si il pupa nevoie mare, fericita ca ajuns cu bine jos.

Revenira la Vila Alpin, unde Goe se odihni pret de vreo jumatate de ora, fericit ca avea si programele de desene animate pentru copii, pe televizorul din camera (fiind singurele pe care le urmarea pentru ca nu era nevoit sa citeasca subtitrarea). Lua din geanta mamitei, telefonul de ultima generatie ca sa testeze daca functioneaza internetul si urca pe facebook o poza in care se mandrea tolanit pe canapeaua pufoasa. Ii veni pofta de o inghetata si ii porunci mamitei sa ceara inghetata in camera. Se lasa, insa, induplecat sa isi serveasca inghetata pe teresa ca sa poata si doamnele sa isi bea cafeaua.Pe terasa, micutul descopera noi tentatii. Abordeaza prima data leaganul si in zadar incearca sa ii spuna mam’ mare sa se dea mai usor ca el ii tot scoate limba si ii spune ca nu e treaba ei. Cand a terminat cu leaganul, si-a servit si inghetata si era decis sa incerce si balustrada terasei dar s-a oprit cand a vazut in preajma vilei niste tineri cu ATV-uri si a decis ca maine vrea sa se plimbe si el cu „tractorasul”. Mamitei deja ii inghetase sangele in vene la gandul ca puiul se pune in pericol dar nu ar fi indraznit sa ii spuna ceva. Doar 10 minute statu potolit, timp in care auzi niste oameni vorbind despre niste exercitii de catarare si incepu sa planga ca vrea si el acolo. Cu greu se lasa convins sa lase pe a doua zi.

In schimb, doamnele l-au invitat pe domnisor sa merga in vizita la cetatile Dacice, Sarmisegetuza Regia, Costesti, resedinta regelui Burebista. Stia si Goe despre Burebista(ca fusese un imparat al imperiului Dacia….asa stia el, elev eminent la istorie cu media 5 trasa de par). Nu i-a placut acolo nici lui si nici celor trei doamne. Ce sa vada? Doar pietre? Nu pentru asta au venit ei in weekend la Straja.Noroc ca cina era aproape. Au cinat, vreme in care Goe isi legana picioarele lovind picioarele mesei si povestea, cu voce mult prea tare, ce mult i-a placut lui la tiroliana. Dupa cina, se retrasera in camera. Oricat a ripostat puisorul ca facuse baie si ieri, sub amenintarile ca nu „mai pupa la ATV-uri”, mamitica l-a convins sa testeze confortul cabinei de dus. Curat, in pijamaua lui de finet, Goe se baga in pat. Pe rand, mamitica si mam’ mare il saruta si il lauda ca a fost cuminte azi. Goe marturiseste ca s-a simtit bine si da ordin sa fie trezit devreme ca maine are multa treaba.

Daca lui Goe, cat e el de rasfatat, i-a placut si s-a simtit atat de bine incat a facut si planuri pentru a doua zi, e clar ca si noi, restul, cei care nu batem din picior ca sa obtinem ceva, ne vom simti bine petrecand un weekend la Straja in Vila Alpin. Dotarile vilei, in ceea ce priveste masa si cazarea, imprejurimile cu multe obiective de vizitat, fac sa fie o alegere buna pentru un loc de relaxare si reincarcare cu energie.
PS: Goe ar fi vrut si piscina.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares