Doctor de par, cu par

Te doare spatele, te duci la reumatolog; te inteapa inima, suni la salvare;te dor dintii, vizitezi stomatologul. Dar parul, pe el cine il trateaza? Mai rar mergem la medic sa ii povestim ca ne cade parul sau ca avem probleme cu matreata. Incercam tot felul de solutii care nu dau roade si inrautatesc problemele sau, cand ajungem intr-un final la medic, ne trezim cu niste tratamente nu scumpe ci foarte scumpe. Cand iti cade parul nu suni la salvare sa trimita o ambulanta, suni o prietena in cautare de alinare si niste sfaturi. Si dai de niste glume pe care nu le mai gusti de mult, de genul „spala-te cu Super Glue”.Iar am generalizat. Va rog sa ma scuzati. Eu vorbeam despre mine. Imi vine sa imi da palme. Ce par aveam eu prin clasa a 8-a! Nici nu il putea cuprinde in mana sa il strang cu clama de des ce era. Dupa baie, parca eram arici si ma enervam pe el ca nu statea lins si era prea bogat. Si acum….ca sa fac si eu o gluma pe care urasc, „mai am par de doua-trei bai”. „Parule, imi cer scuze o mie de ori, chiar si in genunchi in fata Casei Poporului daca vrei, numai vino inapoi!”. Dar nu vine…In zadar suspin si sufar/ Cand privesc intr-o oglinda/ Cum imi cade par pe umar.E par prin toata casa. Dar pe cap, din ce in ce mai putin. Nici nu stiu ce am facut gresit de am ajuns sa pierd podoaba capilara pe care o aveam. Sau, poate stiu, dar incerc sa neg. Alimentatia incorecta si stresul care si-a facut de cap, cand copilaria s-a terminat, se fac vinovate de asta. Degeaba caut vinovati. Prefer sa pornesc in cautare de solutii.

Cum o problema nu vine niciodata singura, caderea parului nu e singura nici un cazul meu. Excesul de sebum l-am avut intotdeauna dar acum s-a acutizat. Am ajuns sa fac baie la doua zile, sa schimb vreo zece sampoane, care de care mai scumpe, sa imi umplu parul de galbenus de ou, ba chiar sa fac o maioneza excelenta cu ulei de masline si sa ii dau parului sa pape. Toate, in speranta ca o sa vad ceva schimbare in bine, ca o scap macar de o parte din matreata, ca nu o sa mai am senzatia de mancarici si arsura pe piele, ca o sa vad iar firul acela de par puternic si gros.

Mi-au sarit unii in cap ca de ce nu ma duc la medic. Asigurare medicala nu am deci din start trebuie sa platesc consultatia. Nu am nici chef sa stau ore intregi pe coridoare asteptand sa imi vina randul, nici sa imi tina cineva prelegeri despre faptul ca trebuie sa nu ma mai stresez…ca daca ar fi asa simplu nu as mai avea nici atacuri de panica. A fost si unchiul meu cu aceeasi problema. Teste peste teste, bani peste bani, produse de si-a umplut baia si tot la fel pateste de cum intrerupe tratamentul. Asa ca, eu mizez pe Gerovital Plant Tratament si pe utilizarea continua a unor produse bune! De ce le consider bune din start? Pentru ca sunt produse cu traditie, care au evoluat in timp, nu au aparut peste noapte promitand minuni, pentru ca stiu multe persoane care au folosit lotiunea cu petroleum cu mare succes(reteta care are la baza sfaturile tuturor bunicilor care se dadeau cu gaz sa nu le mai cada parul), pentru ca sunt produse accesibilie romanesti pentru romani. 

De azi sunt medic pentru parul meu, doctor Perisor Sanatosescu ma numesc. Dau consultatii la domiciliu si prescriu tratamente la preturi decente. Ca nu ma duc asa la orice doctor.  Am mai apelat la serviciile mele acum vreun an si am incercat Lotiunea Regeneranta cu Petroleum. M-am dat cu ea de vreo 2-3 ori si, din comoditate, am uitat sa o mai folosesc. Se pare ca la vremea respectiva, inca imi mai dadea mana sa nu respect tratamentul. Dar de data asta, nu mai tine.Pentru ca am mai multe probleme, si nu una singura, eu zic ca ar fi bine sa combin mai multe produse. Am alcatuit un plan de tratament pentru parul meu si il voi intreba pe specialistul Farmec daca imi da unda verde sa il aplic.Am ales in prima faza o lotiune antimatreata cu ichtiol. Am toate simptomele pe care promite sa le combata: mancarimi, descuamare si matreata de soi bun care nu a pierit niciodata, pana acum. Va fi exact ca la mastile mele cu maioneze numai ca de data asta, totul e gata preparat intr-o sticluta, nu murdaresc baia ca sa dau impresia ca am servit micul dejun acolo, nu o sa am senzatia ca parul meu  are o tona, cata vreme tin lotiunea pe par. Tratamentul va fi saptamanal. Lotiunea se aplica la radacina firului de par si apoi 2-3 ore iti faci de treaba prin casa cu ea in cap. Tu iti faci treaba, ea isi face treaba. Si daca dormi, ea tot actioneaza dar eu prefer sa ii dau un exemplu pozitiv, sa indemn la lupta ichtiolul, vitaminele A si E si uleiul de ricin.

Cand s-a sfarsit batalia si matreata a fost invinsa, musai sa trecem la spalarea parului. Il chem pe samponul sebum control la raport. E vremea sa ne rasculam impotriva excesului de sebum, sa facem stralucirea parului sa triumfe peste tinuturile parului, sa nu mai creada lumea ca parul meu e nespalat, cand el, saracul, face baie la doua zile. Sa degresam cu blandete, zic! Si il aplic pe domnul sampon si il masam energic dar nu brutal, cat sa faca bine cunostinta cu scalpul si sa se imprieteneasca. Apoi, il clatim si ne luam la revedere pana la urmatoarea uilizare.

Acum parul e curat si inca umed, numai bun de aplicat kit-ul de tratament pentru regenerarea parului. Doua tipuri de ser, in fiole separate, se combina perfect intr-un recipient, gata sa fie aplicate pe par pentru a da inca o lovitura de gratie sebumului si a trezi din amortire circulatia sangvina de la nivelul capilar. Masajul usor si aplicarea pe toata pielea capului si lungimea firului de par, e prilej de relaxare si visare la cum va arata parul dupa o utilizare de minim doua luni. Tocmai, cand ai terminat de visat cum va arata parul tau lucios si cu structura refacuta, cele 10 minute au trecut si a venit vremea clatirii.

Ce ne-a mai ramas din toate problemele? Varfurile! Astea de despica si se rup si au un aspect atat de inestetic la mine, chiar daca le tund la doua luni. M-am gandit si la ele sa nu aud plangeri ca le-am neglijat si am sa le ofer un ser pentru varfuri deteriorate cu care sa le mangai si sa le dezmierd pana le imbunez si le scot din cap orice idee de a se mai despica vreodata. Cu asta am terminat ca nu mai clatim, nu mai facem nimic. Dar nici nu ne apucam sa frecam parul cu prosopul de parca am vrea sa aprindem un foc(cum face mama mea) nici nu folosim uscatorul de la 3 cm distanta(cum face cumnata mea) .

Impreuna cu Farmec, eu pot fi doctorul personal al parului meu. Eu sunt doctorul de par, cu par! Ar fi culmea sa vezi stomatologul fara dinti si doctorul de par fara par sau cu matreata.  Eu stiu cel mai bine ce simt si Gerovital stie cel mai bine ce da rezultate. Imi prescriu singura tratamentul, cu acordul specialistului Farmec (fara sa imi dau spaga), ma asigur ca imi administrez corect tratamentul si ma bucur de beneficii.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares