Nu da orice fel de legume si fructe crude cainelui!

Un câine minunat

Cu totii ne iubim animalele si copiii. Doar ca uneori, le facem rau fara sa vrem. Pentru ca nu stim sau nu putem spune „nu”. Cand vine cu ochii lui mici si rugatori, catelul meu, e imposibil sa nu primeaca ceva si el stie bine asta. A invatat sa profite.

Asa a facut si saptamana trecuta, cand, a tot cersit ba nectarina, ba struguri, ba pepene si ne-am trezit sambata cu un catel cu o diaree foarte urata, care nu dorea sa mai plece. Din catelul vesel, devenise trist, fara pofta de viata sau pofta de mancare, avea dureri de burtica si nu stiam ce sa ii mai fac. Niciodata in doi ani de zile nu mai avusesem de-a face cu diareea la catel ca acum si nu stiam ce sa fac. Am cautat remedii pentru diareea la catei si i-am pregatit ceiut de menta pe care chiar l-a baut micutul. I-am scos tot ce nu era hrana pentru catei, si i-am administrat, dupa ureche, un saprosan, ca am vazut pe niste forum-uri ca mai dadusera si altii. Aveam dubii, nu stiam daca fac bine dar trebuia sa fac ceva sa il mai linistesc pana sa ajungem la medic.

Nici un rezultat. Simptomele si diareea catelului au continuat si sambata noaptea. Duminica nu mai era chip sa amanam, diareea si starile de rau continuau si l-am dus la veterinar. Rezultatul: 3 injectii in valoare totala de 40 de lei. E drept ca nu stam pe roz cu banii, dar nu imi pare rau ca i-am dat pentru ca si-au facut rapid efectul injectiile. Nu a mai avut probleme. Astazi a papat bobite, e deja mai vesel, nu mai da semne ca ar avea dureri de brutica. Continuam vreme de doua zile cu o jumatate de Finidiar de doua ori pe zi si patru zile cu Enteroxin, o jumatate de comprimat pe zi, dupa masa.

Se pare ca strugurii sunt de vina pentru acest episod urat. Nu stiam ca pot face rau cateilor. Am fi scutit si banii si l-am fi ferit si pe el de probleme, daca am fi fost niste stapani buni, care stiu sa spuna NU. Sa nu faceti ca noi! Nu dati orice fel de legume si fructe cainilor, inainte de a va informa ce au voie si ce nu! Se pare ca pepenele este permis, daca este fara samburi, la fel si piersica, dar strugurii nu prea. Exista o lista de alimente permise si interzise cainilor pe care acum o consult de fiecare data cand am semne de intrebare.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Noi fructe crude nu ii dam, dar legume se mai intampla din cand in cand. Pana acum nu am observat sa-i provoace vreo neplacere, dar oricum e foarte important sa le spunem Nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares