E obositor sa faci paine in masina de facut paine

Cel mai greu e sa faci paine in masina de paine. Haideti sa va explic – Te trezesti de dimineata cu pofta de dulce. Glicemia, bat-o vina, iar a scazut! Pacat ca nu e nimic prin preajma. Iti faci o cafea si iei 2 biscuti bombanind prin bucatarie. Dintr-o data o zaresti: e ea, masina ta de facut paine. De 3 zile e in concediu. Cam mult! Te apropii de ea si ii spui:”Sa nu iti faci alt program pentru azi ca avem treaba!”. Facem painica dulce cu miere si nuci. 
In doi timpi si trei miscari, te invarti ca titirezeul prin bucatarie si aduci pe blat ingredientele. Te apropii de masina de facut paine. E cuminte, nu da cu piciorul! De cum o bagi in priza, casca o gura mare si asemeni cocosului mosului, incepe a inghiti pe rand ingredientele: apa, unt, miere, zahar, sare, faina, drojdie, ciocolata si nuci. Te uiti gales la ea si ii urezi spor la framantat cata vreme tu iti bei o cafea la televizor. Si il tot framanta pana transpiri tu de nervi ca iar se anunta scumpiri. Deodata, masina de paine incepe sa piuie, semn ca s-a plictisit singura in bucatarie si simte nevoia de conversatie. Nu e nevoie sa vorbiti, va intelegeti din butoane. Citesti in butoanele ei cum te intreaba cat de rumenita sa fie painea. O rogi frumos sa fie mediu facuta, suficient de crocanta cat sa te pupe ginerele dar nu atat de arsa incat sa nu iti placa tie. Iti spune in cat timp sa te intorci dupa paine si cata vreme ea dezmiarda bunatatea in tava, te intorci la celalalt bun prieten al tau, televizorul.

Curios cat costa o masina de facut paine? Afla aici!

 Painea e gata si tu iti stergi sudoarea de pe frunte. Cand ceilalti vin de la serviciu, tot tu faci pe obosita ca doar ai muncit toata ziua sa faci paine la masina de facut paine!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    O masina de paine mi-as lua si eu. Prietenul meu spunea ca ii place painea facuta in casa, ca uneori facea chiar el. Asa am ajuns la concluzia ca o sa ne luam, cand o sa reusim sa ne cumparam apartamentul, si o masina de paine. Eu sper sa nu-mi fie lene sa o folosesc :)). Adica majoritatea aparatelor le-am folosit intens la inceput, cata vreme erau proaspat cumparate, dupa care le-am dat uitarii. Insa masina de paine cred ca o va pune si el in functiune, nu doar eu, deci sigur o vom folosi pe termen lung 😀

    1. E misto ca poti sa iti faci painea asa cum vrei tu. Ce nu imi place este ca, daca nu vreau sa am exces de miez, trebuie sa ma rezum la o paine mica.

  2. Răspunde

    Ooops, cred ca al meu comentariu tocmai a intrat in spam, ca nu+mi apare aici :-s

    1. mai face filtrul meu figuri, dar ii vin eu de hac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares