Dieta Dukan nu e pentru oricine

Am inceput in urma cu o saptamana sa tin faza de atac a dietei Dukan, din disperarea de a da ceva jos din multele kilograme din dotare. Pe scurt, pentru cine nu stie, prima faza care la mine trebuia sa fie de 7-9 zile trebuia sa mananc doar carne slaba fara porc, iaurt si branza cu 0.1 grasime, oua si 1 lingura si 1/2 tarate de ovaz. Am tinut 3 zile fara sa simt ceva. A patra zi am inceput sa am dureri de ficat avand probleme cu el de mai mult timp. Greata totala fata de tot ce vedeam in farfurie, frustrare maxima, mi-a aparut si o iritatie mai veche pe piele, am inceput sa am probleme cu somnul. Slabisem 3.5 kg in 4 zile, dar, cu toate taratele de ovaz, eram constipata de 3 zile si eu nu am patit asta in viata mea. Evident, din a 5 a zi, pentru ca aveam aceasta problema, cantarul a inceput sa arate mai mult. Frustrare si mai mare. Au inceput ametelile. Atunci am citit pe grup ca toti care tin dieta suplimenteaza cu vitamine de la farmacie. Sotul meu tinea si el cu mine. La el nu au existat probleme de constipatie si era si vesnic fericit, fiind un mare carnivor.Cu siguranta dukanii imi vor sari in cap si ma vor face albie de porci ca nu am fost in stare sa tin si le denigrez lor dieta. Sa o tina ei. Eu nu o sa o tin dieta dukan din mai multe motive:

  1. este o dieta scumpa! carnea e foarte scumpa, ai nevoie de multi bani ca sa iti asiguri o hrana variata pentru ca nu poti consuma zilnic doar pui. Din 1000 de lei venit….nu aveam cum!
  2. se mananca si unele alimente bune dar si porcarii: adica nu avem voie fructe deloc acum in sezonul lor dar ne indopam cu vitamine si consumam indulcitori chimici scumpi si, in nici un caz sanatosi.
  3. eu chiar nu cred in varianta ca acest regim, care iti permite sa mananci de cate ori ti-e foame din alimentele permise, nu afecteaza nivelul colesterolului care si asa e marit.
  4. nu imi place ca oamenii se bucura ca elimina apa, ba se mai si indeamna unul pe altul sa ia produse ca sa urineze des sa le arate cantarul mai putin

Daca totusi ai hotarat sa tii dieta Dukan, gasesti aici si aici toate produsele de care ai nevoie, alimente permise si gustari si dulciuri de-a gata!

Prin urmare, de duminica am renuntat la dieta dukan si am trecut la un regim dupa capul meu, cu foarte putina paine, carne slaba in continuare fara prajeli si uleiuri, fara dulciuri dar cu fructe. Deja problema cu constipatia e de domeniul trecutului. Ma simt plina de energie dar fericita ca stiu ca fac ceva bun pentru mine. Ma odihnesc bine si nu mai fac exercitiile fizice in scarba ci de placere!
Prin urmare, ceea ce vreau sa spun nu e ca dieta dukan nu e buna. Dar nu se potriveste oricui. Mie nu mi-a mers deloc bine cu ea si prefer sa slabesc mai putin dar cu un regim in care sa ma simt bine. Pentru cine are bani si poate, e treaba lui daca vrea sa tina dieta dukan.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares