Vreau ghivece de flori

ghivece de flori

Cand o casnica ce locuieste la curte se plictiseste, are ce face; nu e problema. Asa si eu cu matusa mea. Impartim aceeasi curte de cand aveam eu 4 ani si s-a maritat ea.

Intre timp, curtea s-a mai micsorat dar tot ne-am facut o gradina micuta. Vreo 5-6 metri patrati in care gasesti multe soiuri de flori, leustean, menta, busuioc, vita de vie, sortimente de ardei, rosii chinezesti si cativa castraveti. Si inca am pune si mai multe ca e loc sa mai agatam sau sa mai sprijim pe ici pe colo dar e nevoie de ghivece de flori.

Ar fi nevoie de un ghiveci mare pentru ca lamaiul trebuie mutat, de ghivece mici pentru panselutele pe care le-a adus de la o colega, de ghivece suspendate pentru asparagusul bogat. Si cred ca ar atata perfect niste ghivece care sa fie toate la fel. La noi, e cam balamuc. Unul de o culoare, altul patrat….care cum a fost cumparat sau cum a venit vreo planta primita cadou.

carturesti.ro

Oricat de frumoasa si de ingrijita ar fi gradina, ghivecele conteaza foarte mult la aspectul ei. Ca sa nu mai zic cat de important e ca fiecare planta are nevoie de ghiveci pe dimensiunea ei, ca unele au nevoie de ghivece adanci, altele, dimpotriva, de ghivece mai degraba ample decat adanci. Mi-ar placea chiar si un ghiveci mare de piatra pentru yukka sau unul din lemn frumos lucrat pentru dafin.

Cred ca si florile s-ar simti mai fericite si ar radia mai frumos in gradina, scotand capul de dupa ghivece noi. Voi ce ziceti? Nu are gradina mea nevoie de imbunatatiri?

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares