Sportul nu dauneaza sanatatii

Sportul nu dauneaza sanatatii
Aveam 3 ani si jumatate, cand, la gradinita s-au decis sa ne puna la treaba. Era vorba de gimnastica: atunci eram doar un ghemotoc caruia nu ii iesea nici o miscare cum vroia tanti aia’. Nu m-am stresat atunci, ca eram prea mica. In scoala primara, sportul era ceva gen moristi si forfecari de brate intre exercitiile de matematica, ca doar nu era sa renunte madam’ Badescu la matematici pentru o ora de sport in care nu invatam nimic… la ce atata sport cand astia oricum alearga cat ii tin picioarele pe strazi? Da… dar nu toti, pentru ca eu, in afara orelor de scoala nu aveam voie sa ies din casa decat duminica cand era mama acasa … in rest, citit, televizor si …citit. Aveam si bicicleta, dar ce folos ca ma plimbam cu ea doar prin casa.
Am trecut intr-a cincea; Badeasca nu mai era ca sa fure orele de sport, dar am din nou ghinion. Am dat peste un prof’ al carui sport preferat erau halberele, motiv pentru care nu prea dadea pe la ore. Au mai trecut 4 ani in care, singurul sport pe care il faceam era mersul pe jos vreo 4 statii de tramvai zilnic si alergatul dupa varu-miu prin curte. Mobilitatea mea de care nu dadusem dovada la gradinita, disparuse cu desavarsire.
Si de unde nu nimeri Cristinutza mea in liceu, la un profesor care vroia sa scoata untul din laptele deja degresat( adicatelea, eu). Aici sportul era pe note si notarea era al naibii de exigenta. Ajunsesem sa am cea mica nota la sport :7. Orice as fi facut nimic nu-mi iesea. Asa am ajuns , ca din clasa a 10 a sa ma trec pe scutiri la ora de sport ( aveam eu ceva probleme, dar nu intr-atat incat sa fiu scutita total) pentru ca sportul imi scadea media de care aveam nevoie la facultate. La facultate, doi ani am avut sportul obligatoriu. Dar acolo mergeam de placere. Am facut pentru prima data cunostinta cu o sala de sport adevarata cu aparatele care m-au ajutat sa dau jos cateva kilograme si sa obtin complimente in jur. In plus, doua ore de sport, ma relaxau total si ma umpleau de energie pentru toata ziua. Dar, n-a durat mult si am renuntat la sport in favoarea statului in biblioteca si pregatirea licentei. M-am invatat, din nou, sedentara.
M-am facut mare. Si cand zic mare…ma refer la toate planurile, inclusiv kilogramele. N-am fost Miss niciodata. Dar cata vreme practicam sportul, nu oboseam cand urcam scarile si ma aplecam sa imi leg sireturile. Asa ca, din primavara, mi-am achizitionat o bicicleta de camera si pedalez cat ma uit la telenovele. Nu toata telenovela, ca nu am asa conditie fizica dar sper sa o capat in timp. Cu abdomenele e mai greu. Ce-mi mai place? Sa pornesc muzica si sa dansez inventand un fel de aerobic pe muzica. Dintre sporturile mai noi, nu am incercat dar cred ca m-as simti minunat la Kangoo Jumps. Cert e, ca orice forma de miscare e mai buna decat nimic. Stiu ca sportul e frumos si de privit. Si eu urmaresc cu interes partidele tenis sau transmisiunile de competitiile sportive de iarna. Atunci, imi imaginez ca si eu as fi putut sa fac asta daca nu interveneau Badeasca si Tatomir intre mine si destinul meu. Nu ma dau in laturi nici de la privitul unui meci de tenis sau a tot ce inseamna sporturi de iarna. In schimb, urasc fotbalul. Dar fie, daca as avea un copil si singurul sport care i-ar placea ar fi fotbalul, as face un compromis: decat deloc, mai bine fotbal.
Am inteles, odata cu trecerea anilor, ca un consum regulat de sport nu face rau nimanui. La ce bun ore de matematica in loc de educatie fizica daca am uitat de mult formulele inutile? Si ce e mai rau, ca nici una din formulele alea nu poate fi aplicata pentru a da kilograme jos si a te simti mai bine.
Daca te-ai convins ca sportul nu dauneaza sanatatii, e vremea sa afli ca miscarea 2.0 face bine! Ce e asta miscarea 2.0? Cea mai mare ora de sport, parte din campania Miscarea face bine, ajunsa la cea de a III-a editie, eveniment initiat de Romtelecom, prin Dolce Sport, in parteneriat cu Smartatletic si GetFit. Din pacate, si eu si tu am ratat-o pentru ca s-a desfasurat vineri si sambata la Mamaia, in Piateta Perla. Briza marii, miscare, muzica….sunt ingredientele perfecte pentru sanatate si buna dispozitie si noi le-am ratat.  Dar, macar acum stim ca exista campania Miscarea 2.0 face bine, powered by Dolce Sport, smartatletic & GetFIT si la anul nu o vom mai rata. Si pana atunci avem timp sa ne punem la punct conditia fizica sau chiar sa participam la Aqua Challenge pe 3 august si Triathlon Challenge pe 7 septembrie.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares