Pepenele rosu si beneficiile pentru organism

pepene
Ador vara chiar nu imi place canicula. Motivul? Pot manca in voi pepene rosu delicios, bine copt. Pe lângă faptul ca e foarte dulce si răcoritor, el are și multe elemente nutritive și zero grăsimi. Asta il face ideal pentru curele de slabire. E unul din cele mai bune diuretice, depurative si laxative. Pepenele rosu foarte apreciat chiar si de copii si este cea mai importanta sursa de potasiu pentru micuții care strâmba din nas la alimente precum lintea sau spanacul. Potasiul este necesar pentru o buna funcționare a sistemului nervos, pentru dezvoltarea mușchilor. Orice medic va recomanda înlocuirea băuturilor carbogazoase sau energizante (și mai grave din cauza conținutului de cafeina care sporește deshidratarea) cu o felie de pepene rosu.
Pepenele rosu este considerat un aliment medicamentos. Un sfert de pepene conține 2 mg de beta-caroten. Institutul Național de Oncologie din SUA recomanda 5,7 mg/zi pentru protecția anticancer si fata de bolile cardiace. Se stie ca legumele si fructele rosii contin cantitati uriase de licopen, un puternic antioxidant care ajuta organismul sa lupte cu unele forme de cancer(cancer de prostata si cancer la san). Rosii si pepenele, au cel mai ridicat continut de licopen si pe perioada verii pretul este extrem de accesibil incat sa putem consuma in voie aceste alimente.

Dintre vitaminele conținute in pepene, trebuiesc amintite vitaminele A(responsabile, printre altele, si pentru o vedere buna), C (intarirea sistemului imunitar) si vitamina B (rol deosebit in sistemul nervos; combate depresiile si anxietatea – aceeasi functie o are chiar si aspectul pepenelui: combinatia de verde cu rosu face foarte bine psihicului uman). Antioxidantii continuti de pepenele rosu ajuta la reducerea severității astmului bronșitic, a cancerului de colon, a afecțiunilor de cord, a artritei reumatoide și a cancerului de prostata. Pepenele este si o importanta sursa de Magneziu, de care avem nevoie pentru a face fata stresului cotidian.

Nimic mai bun pentru o seara de vara, decât o felie de pepene pentru care nu pierzi ore in bucătărie sa o prepari, are atâtea beneficii pentru organism, nu conține grăsimi care sa se depună, asigura o hidratare corecta si iti asigura un somn ușor, atâta timp cat nu ai alte probleme ale aparatului urinar, care sa te trezească din ora în ora pentru a merge la toaleta.

Nu uita ca daca ai o problema de sanatate, cele mai bune sunt leacurile naturiste dintre care azi amintim de uleiul de salvie si tinctura de craite.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares