Florarie cu Povesti: supliment pentru relatii sanatoase

florarie
O relatie incepe simplu, cu o intalnire in parc, dupa cateva saptamani de vorbit pe messenger. E momentul acela in care el vine cu o lalea si i-o intinde sfios. Ea ii spune multumesc si se gandeste ca e semn bun iar el spera doar sa ii placa si sa ii faca o impresie buna, iar floarea sa ii aminteasca si diseara de el si sa o faca sa ii fie dor de el. Zarurile au fost aruncate. Fata il place si asta nu va fi altceva decat o prima intalnire dintr-un sir lung.
Incep o relatie frumoasa si lui i se pare totul perfect. O seara la film, una la cafenea. Acelasi buze se saruta in fiecare seara si isi jura iubire si, pentru el, parca totul e la fel. Dar simte ca ceva s-a schimbat. Ea tanjeste dupa ceva. Dupa gestul acela tandru de a intinde o floare, de a o darui cu bucurie pentru a produce bucurie. Noroc ca vine Valentine’s Day si buchetul de 13 trandafiri rosii, nu vine cu nici un pic de ghinion. Ea isi afunda nasul si buzele in petalele unui trandafir, inchide ochii, retraieste momentul cand s-au apropiat unul de altul pentru prima data pe aleea albita de zapada si isi confirma ca el e alesul.

Vrei sa comanzi flori online? Gasesti aici cele mai frumoase buchete!

Intre job si facultate, iubirea lor isi gaseste tot mai greu loc sa se manifeste. Primavara coboara peste ei si sufletul fetei se umple iar de veselie cand mainile ii cuprind un superb buchet in culorile primaverii. Desfacuse funda si cutia cu atata timiditate si grija si gasise in ea atata emotie. O poveste intreaga, pe care el o trimisese la usa ei, in semn de pretuire pentru o femeie importanta in viata lui. Strange la piept trandafirii impachetati in hartie alba tip kraft si simte nevoia sa ii confirme din nou ca il iubeste.
Apoi, cand ea a implinit 20 de ani, a primit cel mai frumos buchet de flori pe care il vazuse vreodata. Un buchet trandafiri rosii, pentru care prietenele o invidiasera atunci cand un domn imbracat in costum elegant i i-a inmanat la iesirea de la cursuri. Si ca totul sa fie si mai special, un mesaj personalizat insotea buchetul in cutia lui eleganta: „O veche legenda romananeasca spune ca Dumnezeu a creat trandafirul iar Diavolul i-a „daruit” spinii. Am inlaturat si cel mai mic spin pentru ca ingerasul meu sa primeasca doar iubire, fara sa cunoasca suferinta”.
Buchetul cadou de aniversare, venise simplu si tarziu, seara, cand ea credea ca el uitase cu desavarsire ca in urma cu un an isi lipisera buzele intr-un prim sarut. De data asta, trandafirii albi si rosii au venit cu un mesaj nescris, rostit cu vose stinsa si usor balbait. Gresit spus mesaj, mai degraba cerere: cererea in casatorie. De toate astea isi amintea ea acum, pe patul de spital, cu o perfuzie in mana stanga, privind catre bocanul de pe noptiera in care era buchetul cu trandafiri portocalii pe care, sotul ei(de mai bine de 3 ani) il adusese si i-l daruise cu un sarut, in semn de multumire pentru baietelul adus pe lume.  Si totul pornise cu ..o floare. Acum isi amintea de vorba care spune ca „banii nu aduc fericirea dar o intretin”. Nu fusese niciodata de acord cu asta. Dar ele, florile, pot sa si aduca iubirea si o si intretin. Stia ca florile o facusera mai vulnerabila dar vulnerabilitatea nu adusese nimic rau.
„E atat de simplu si de frumos sa te indragostesti, sa incepi o relatie si sa iti traiesti povestea cu persoana iubita. Cel mai bun mijloc de a ajunge la inima unei femei sunt florile. Barbatii care ofera buchete de flori pot spera ca vor fi iubiti de cele de care sunt indragostiti. Si, pentru ca majoritatea barbatilor ofera rar flori, am avut noi grija sa creem ocazii si traditii. Iar barbatii zilelor noastre, sunt bine educati si au un bun spirit de observatie, ceea ce ii face sa fie constienti ca pentru noi, importante sunt si momentele frumoase(sau nu) dar mai ales felul cum sunt marcate de un gest sau de cadouri.”. La asta se gandea cand sotul ei intra pe usa.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares