Cat costa o liturghie?

Nu merg eu prea des la biserica dar cateodata ma mai apuca. De crezut cred ca in Dumnezeu pentru ca asta ma face inca sa mai sper in anumite lucruri. Nu stiu daca credinta mea e pura sau doar egoista dar nu prea ma impac cu mersul la biserica. Mai ales ca la biserica totul costa. Azi dimineata, ne-a rugat mama sa mergem sa dam o Liturghie si am zis ca e o buna ocazie sa aprindem si noi o lumanare si sa spunem o rugaciune. Ultima data cand am dat eu un astfel de pomelnic am pus acolo in hartiuta 2 lei.

Ce prespune asta? Ca doar in ziua respectiva, preotul pomeneste numele celor scrisi acolo, vii sau morti, in cadrul slujbei. Dar, astazi am aflat ca s-a scumpit si Liturghia!N-are tarif fix si nici nu iti da nimeni bon pentru asa ceva. O babuta mai amarata poate sa dea si un leu. Una mai cu dare de mana 2-3 lei. Noi ca suntem tineri si mai bine imbracati musai un cinci lei plua doua lumanari. Altii, daca vin cu masina straina, posibil sa dea mai mult.

Nu stiu cine face preturile si unde se duc banii. Dar daca vine cineva si nu stie cat se plateste, merge si intreba la doamna de la lumanari(asa i se spune) si ea ii spune cat vreti dumneavoastra: doi lei, cinci lei. Mie mi se pare cam scump! Hartia mea, pixul meu, scrisul meu, lumanarile mele, biserica noastra si eu platesc cinci lei pentru niste nume citite in 20 de secunde?

E rentabil sa fii popa. Macar mie nu imi pare rau ca la noi se vede ca si investeste in biserica si se zbate sa o termine pe cea noua, dar sunt biserici care stau sa cada si nu le vede nici preotul nici nimeni. Si tot atata ia. Ca sa nu mai zic cati bani le intra in prag de Paste sau Craciun(de Craciun a venit cu botezul si i-am dat 10 lei, apoi imi spune ca are calendare si costa 5 lei – pesemne ca nu ii ajunge cat i-am dat). In ritmul asta, sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc dar mai bine de banii astia ii cumpar un tricou unui copil de la tara care nu are ce imbraca.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares