Cred ca si jucariile se reincarneaza

trenulet
Tu crezi in reincarnare, cititorule? Eu cred. Sunt ferm convinsa ca intr-o viata anterioara am fost baiat si ca de data asta m-au trimis in trup de femeie ori din greseala ori sa imi ispasesc vreun pacat. Sau poate tata si-a dorit atat de mult baiat incat s-a trezit cu o fata baietoi. De obicei, fetele sunt pasionate de papusi, de rujurile din geanta mamei si sar in sus de fericire cand primesc vreo fustita cu volanase. Nu si baietoiul din mine. Aveam casa plina de masinute, intrumente muzicale sau arme de jucarie.

Cele mai dragi imi erau un trenulet  si o pusca mai mare decat mine. Desi eram mica, aveam mare grija de ele si vreo doi ani au fost pastrate intacte. Pana in ziua fatidica: ziua in care ne-am mutat de la bloc la curte la mamaie. Pe bancheta din spate, Cristinutza isi strangea pusca la piept suparata ca isi pierduse tovarasii de joaca. Am ajuns la destinatie. De cum am pus piciorul pe pamant Rahovean, m-a intampinat tovarasul meu de nadejde de la mamaie, Iulian. Eram prieteni buni chiar daca imi bagase nisip in ochi. M-a rugat sa ii dau si lui pusca sa se joace cu ea. Am strans-o tare in semn de refuz. Dar mamele se baga mereu unde nu le priveste si a mea imi spune ca sa nu fiu rea sa i-o dau si lui. Cea mai proasta idee! Iulica nu era obisnuit cu armele mari si mi-a scapat-o fix cand unchiu tragea masina mai in fata. Pusca a murit pe loc, eu am plans zile intregi pana mi-au luat alta pe care n-am mai iubit-o la fel iar relatia cu Iulica s-a racit pentru un timp.

Zau ca baiatul asta mi-a purtat ghinion. Eram inca „inamici”, cand, intr-o dimineata, mama lui l-a adus la noi sa aibe mamaie grija de el pentru cateva ore, ca intervenise ceva. Si-a baut lapticul si cum a facut, ca din toate jucariile a ochit trenuletul meu. Eram tare mandra de el. Privind acum inapoi, imi dau seama ca nu era decat un plastic prost modelat in forma de tren, cu o cheita de care trebuia sa rasucesc ca sa porneasca la drum, pe o tabla pe care casute si pomisori erau doar desenate si din cand in cand o floare iesita in relief. Ce credeti ca a facut neindemanaticul? A reusit sa il strice. Nici nu stiu cum. Cert e ca n-a mai mers niciodata, oricat de mult as fi rasucit cheita.

Am plans si nu mi-au mai trebuit trenuri. Pana zilele trecute. S-a intamplat ceva. Am dat peste un site BigBoysToys.ro. Mi-am gasit trenuletul. Au pe site tot felul de jucarii pentru copii mari si mici. Dar pentru copilul din mine, cel mai important e trenuletul. Nimic nu ma poate convinge ca trenuletul meu pierdut s-a reincarnat pentru a-mi face o bucurie. Sa nu credeti ca la 29 de ani nu ma pot juca. Oi fi pierdut eu mult din farmecul copilariei, in timp, dar spiritul ludic n-am sa il pierd niciodata. Barci, salupe, iahturi, masinute, utilaje de constructii, tancuri, elicoptere … numai lucruri care odata ajunse in mana unui baietel ar starni invidia pana si „baietilor” de 30-40 de ani.

Dar sa ne intoarcem la trenuletul nostru. De fapt, al meu. S-a reincarnat intr-o forma mult mai atractiva si vizibil imbunatatita. Baza din tabla a fost inlocuita cu una de carton pe care copii isi pot exersa indemanarea si imaginatia, construind un oras nou de ficare data. Multe detalii iesite in relief, fac baza jocului mult mai interesanta decat mi-o aminteam. Nici macar nu mai e nevoie de cheita. Totul se face printr-un dispozitiv de comanda alimentat printr-un adaptor racordat la priza obisnuita de 220V. Trenuletul reda fidel detaliile unui tren real, rotile sunt realizate din metal si totul e de asa natura ca ar captiva si un adult, nu numai un copil.

Setul contine:
– o locomotiva electrica cu motor
– o locomotiva electrica „dummy” – (fara motor)
– un vagon de pasageri clasa I
– un vagon de pasageri clasa II-a
– diorama cu tunel 106.5/160 cm
– cale ferata circuit rotund, 95.5 cm diametru

Trenulet electric de viteza Thalys cu diorama am ales pentru mine. E important sa cititi toate detaliile si sugestiile vanzatorului pentru a sti ca o astfel de jucarie e potrivita unui copil peste 8 ani si il va ajuta sa isi exprime personalitatea si ingeniozitatea intr-un mod placut pentru el. Stati numai sa vedeti ce o sa imi demonstrez eu calitatile de mecanic de locomotiva! Pentru a alege modelul preferat de trenulet electric click aici!

Ma bucur ca l-am gasit si ca imi pot recupera o parte din copilarie. Stiu ca intr-o zi si pusca mea se va reincarna si o voi gasi. Cel mai probabil, mai are inca treaba prin lumea de dincolo. Sper ca Iulian, cu care sunt inca prietena, a devenit mai indemanatic in timp si nu imi va distruge si noile jucarii pentru ca o noua pierdere ar fi prea mult.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares