Cheesecake

Chessecake pentru dependenta mea de dulciuri. Asta am gatit astazi. Sa vedem de ce avem nevoie:
Pentru blat biscuiti:
200 gr. biscuiti digestivi
2 linguri de zahar
200 gr. untPentru blat branza:
6 oua
6 pliculete zahar vanilinat
350 gr.  zahar
600 gr.crema de branzaPentru glazura decor:
400 gr. smantana
1 pliculet gelatina
2 pliculete zahar vanilinat
140 gr. zahar

Daca nu le ai pe toate, am o veste proasta. Ori nu mananci chessecake azi, ori te duci mai intai la cumparaturi. Daca le ai, sa trecem la treaba! Sfaramam biscutii in robotul de bucatarie sau cine nu are robot, face si putina gimnastica, omorandu-i cu facaletul intr-un servet. Pentru firile comode si alergice la efort fizic, recomand, totusi, robotul de bucatarie, unul din cei mai buni prieteni ai unui aspirant la titlul de “mastarsef”.

Biscuitii sfaramati ii pui intr-un bol, castron(ce gasesti si tu prin bucatarie) si ii freci cu untul la temperatura camerei si zaharul tos.

Amestecam sa omogenizam compozitia si o asezam intr-o tava rotunda ; nivelam blatul de biscuiti si dam la cuptor pentru 15 minute.

Preparam blatul de branza batand bine ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi incorporam si crema de branza. Turnam peste blatul de biscuiti abia dupa ce acesta s-a racorit bine. Dam la cuptor la 140 grade pentru inca 60 de minute.
Cand prajitura este gata si foarte bine racita, preparam glazura frecand smantana cu zaharul si zaharul vanilinat si adaugand pliculetul de gelatina dizolvat in putina apa calduta.Turnam peste prajitura, nivelam si dam cateva ore la rece.
Taiem felii cat mai subtiri pentru invitati si cat mai groase pentru noi, ornam cu frunze de menta proaspete si ce ne mai dicteaza imaginatia. Daca nu dicteaza nimic, se poate consuma si simpla dar efectul vizual nu e acelasi.

Va doresc pofta buna si spor la spalat vase!

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO

Related Posts

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 shares