Vreau Pizza Bucuresti sector 5 – manualul utilizatorului

de ce nu-ți iese pizza
 Cand ai mancat ultima data pizza? Sunt convinsa ca nu de mult. Fie ca a fost facuta in casa sau cumparata, asta conteaza mai putin. Dar ce stii despre pizza? O sa sari repede sa imi spui ca e un fel de mancare specific italinesc. Se pare ca nu e tocmai asa si ca, desi prima data termenul de pizza a aparut in Italia secolului al XIV-lea, inca din Grecia Antica se consuma painea plata de forma rotunda peste care puneam diverse condimente si ingrediente. Deci nici atata nu stim sigur. Cert e, ca pizza este atata de bogata in sortimente si accesibila ca pret, incat a ajuns sa fie consumata pe toate continentele. Sa nu crezi ca regina nu pofteste cateodata la o pizza. Dar, este foarte populara si printre oamenii de rand. Ca o alternativa la o friptura de porc pe care nu ai timp sau nu stii sa o prepari, sau poate chiar nu ai unde daca esti un biet student. De la studentul din camin care nu are aragaz, la casnica obosita sa mai gateasca sau burlacul neinitiat intr-ale bucatariei si cu finante scazute, toata lumea mananca pizza. „Pizza Bucuresti” a devenit foarte cautata pe motoarele de cautare. De aici a aparut si ideea dezvoltarii unui portal dedicat producatorilor acestui deliciu.
Site-ul aduna la un loc cele mai cunoscute pizzerii, grupate pe orase sau sectoare(in cazul capitalei), in incercarea de a ne ajuta sa gasim rapid locul de unde sa luam azi o pizza pe masura cerintelor noastre. E suficient sa dai click pe localitati in bara de sus(click pe fotografia de mai sus pentru marire) si sa se deschida meniul cu orasele disponibile pe site.
Selectez sectorul sau orasul in care locuiesc si mi se deschide lista pizzeriilor inscrise in portal. Sunt sortate in ordine descrescatoare a numarului de voturi pe care l-au primit pana acum. Prin urmare, ofertele din top sunt mai sigure dar nu singurele posibile. Daca tu ai incercat o pizzerie din lista, esti invitat sa acorzi un vot si chiar un review pentru a ajuta ceilalti utilizatori. Topul se poate modifica in functie de voturile acordate de clientii care au gustat pizza din diversele locatii. Cea mai buna pizzeriei din fiecare localitate primeste scorul relativ maxim: 100%. Scorul relativ al celorlate pizzerii se calculeaza ca procent din cea mai buna. Pot exista doua sau mai multe pizzerii cu un scor relativ maxim, dar este foarte putin probabil (vedeti mai  jos cum se calculeaza scorul).In calculul scorului intra 4 vectori: numarul de vizite al pizzeriei, procentul review-urilor pozitive, numarul de like-uri ale pizzeriei (me gusta) si calitatea de partener. E suficient sa apesi butonul Non-stop sau livrare la domiciliu, pentru a pastra in lista doar unitatile care indeplinesc aceste criterii.
La fel ca la supermarket, si la pizzerii exista oferte de o zi, la anumite produse sau in anumite intervale orare. Si pentru ca e greu sa sintetizezi informatia pe care o gasesti pe net despre fiecare restaurant in parte, a aparut o noua sectiune pe site, ce poate fi si ea observata in bara de meniu de sus. Oferte si Promotii, iti este de ajutor cand vrei sa stii ce pizzerie ofera bere bonus lunea la pizza, sau de unde sa comanzi ca sa poti oferi copiilor in acelasi pret si ceva dulce.Lucrurile sunt cat se poate de clare, sub numele fiecarui restaurant, sunt trecute ofertele de care te poti bucura, totul scurt si concis, pe aceeasi pagina.
Imposibil sa nu fi remarcat si butonul Pizza Finder. Nu te va ajuta sa gasesti pizza pe care colegii au ascuns-o de tine dar iti vine in ajutor sa gasesti rapid pizzeriile care fac pizza cu ingredintele tale favorite. Sa pesupunem ca ai pofta de pizza cu bacon si ceapa. Le selectezi din lista. Intotdeauna selectia sau sugestia pentru tine vor aparea semnalate cu culoarea portocalie. In lista de restaurante care ramane e suficient sa dai click pe numele unuia pentru a vedea sortimentele care corespund criteriilor tale. Vezi ce contine fiecare, pretul si numarul de telefon la care poti comanda. De aici inainte totul depinde de tine. 33 de localitati, 1358 de pizzerii. Atat numaram deocamdata.
Daca romanul ar ramane fara pizza si George Cosbuc ar trai aceste timpuri, poezia lui „Noi vrem pamant” ar deveni „Noi vrem pizza!”.

Flamand, cu portofelul gol,
Si fara bonuri de haleala
Romanul plange si blesteama
Plangandu-si soarta in glas domol.
Ca pe un caine l-a muncit
Ciocoiul sef nenorocit
Si niciodata n-a vrut viza
Nici chiar cand ii plangea fetita
Doar cateodata a cersit:
Noi vrem o pizza!

Ca seful lui de lux mananca
Dar pentru ei devine lux
Chiar si trei felii de sunca.
Si TVA-ul l-au marit
Si toate cele le-au scumpit.
Romanul nu s-a razvratit.
Si vinovat sau nu,
El si-a platit sentinta
Dar azi isi cere tare dreptul:
Noi vrem o pizza!

Iti spui adesea, unu-doi
C-o fi mai bine in lumea de apoi.
Dar nici acolo n-ai sa pleci
De nu iti cumperi loc de veci.
Orfani raman in urma lui
Si-o vaduva saraca
Dar nici ca-i pasa sefului.
Doar vaduva isi striga suferinta
Sperand sa auda cineva:
Noi vrem o pizza!

Si-am vrea si noi sa stim
Ca maine va fi bine
Ca nu-si va bate joc de noi
Guvernul ca de caine.
Noi nu avem vreun atentat
Dar zilnic omu-i bombardat
De griji si ganduri de viitor.
Dar azi romanul spune tuturor:
Nu mai accepta suferinta.
Noi vrem mai multa pizza!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares