Scoicile care plang fac femeile fericite

bijuterii cu perle
„Si daca perla de mare pret, pentru a carei dobandire un om renunta la toate bunurile, se dovereste pana la urma a fi falsa, ce conteaza, cata vreme cel ce o are nu stie?” Andre Gide

Si daca stii? Daca pui dimineata la gat un sirag de perle de plastic? Eleganta nu trebuie sa fie musai scumpa dar trebuie sa fie reala, nu falsa. Te prefer eleganta fara bijuterii decat eleganta cu perle false. N-am sa inteleg niciodata expresia „a scoate o perla”. O perla e nascuta din suferinta prelungita a unui scoici, incercand  sa se protejeze de intrusul care patrunde pe un terioriu ce nu ii apartine. O perla e rezultatul a mai multi ani de munca, fie ca e vorba de perla nascuta in mod natural sau perla de cultura. O perla e simbolul feminitatii si al elegantei de oriunde: de pe muntele Olimp pana in cel mai ascuns loc de lume. Coco Chanel descrie o femeie eleganta purtand o rochie neagra si un sirag de perle.

Oricat de sport sau casual ar fi stilul si garderoba unei femei, exista o zi in care se vrea printesa. In ziua nuntii cu toate visam sa radiem de feminitate si eleganta. Sa stralucim ca in nici o alta zi si macar atunci sa nu mai fim femeia puternica si bataioasa, ci, din contra, o doamna gingasa si delicata. Despre asta discutam ieri cu logodnica varului meu. Imi marturisea ca isi doreste niste bijuterii care sa egaleze frumusetea rochiei pe care si-a ales-o si ne-am apucat sa cautam pe net. Din pagina in pagina, am ajuns sa dam peste niste seturi de bijuterii din perle. Am inceput sa ne aducem aminte de cand eram mici si ne probam cu margelele si cerceii cu perle de imitatie ale mamelor. Dar ne dadeam seama, ca desi nu erau perle veritabile, le dadeau un aer aparte si completau frumos acelasi costum pe care il purtau la fiecare nunta sau botez. O vad ca sta pe ganduri si deodata se uita la mine si imi spun „vreau perle!”.

Mereu i-a placut sa fie cat mai naturala si prin firea ei este o delicata. Nu e prea inalta dar e slabuta, bruneta, cu gatul lung. Cu tenul ei usor masliniu, cred ca nici nu putea face alegere mai buna. Un set de perle compus din colier, bratara si cercei  insirate frumos nu pe ata sau sarma ieftina ci pe tortita de argint: set White Star. Combinatia de perle albe cu sidef alb si strasuri e perfecta pentru rochita simpla pe care si-a ales-o. Rochie alba simplam, fara dantele sau pietricele care sa o incarce, cu bretele cazute pe umeri si centura lata sub sani. Decolteu adanc si material usor. Si perle. Si atat. A ezitat daca sa ia doar cercei si colier dar am ajuns impreuna la concluzia ca simplitatea rochiei permite 3 piese din perle.

Vezi aici cele mai frumoase bijuterii cu perle!

Nu cred ca putea face alegere mai buna. E vorba de perle naturale si sincer nici nu mi se par scumpe daca stau sa ma gandesc cam cat de anevoios si de durata este procedeul de obtinere a unei perle micute. Am observat ca unele persoane considera ca perla de cultura nu e la fel de naturala ca cea gasita accidental pe fundul oceanului intr-o scoica. Nu inteleg atitudinea. Este vorba despre acelasi proces, despre lupta de aparare a unei scoici, apararea importiva unui firicel de nisip sau viermisor care se strecoara in cochilia ei. Dintr-o lupta crancena, se nasc perlele. Ele sunt lacrimile scoicii. Ce daca firul de nisip a ajuns acolo accidental sau a fost plantat? Noi locuim in Bucuresti, nu pe o insula pustie din Orient si sunt cam slabe sansele ca sotul sau iubitul sa ajunga sa culeaga personal o perla ca in „Intoarcerea la laguna albastra” si sa ne-o prinda in par cu pene. El nu trebuie decat sa intre pe Cadourisiperle.ro si sa aleaga cadoul potrivit pentru aleasa inimii. Nu trebuie sa astepte 6 ani pana e gata perla. Majoritate produselor sunt in stoc. Si chiar daca barbatii nu se pricep sa verifice stratul de sidef ca sa isi dea seama daca sunt veritabile sau nu, trebuie sa fie siguri de asta pentru ca o data cu produsul vor primi si certificat de garantie.

Poate ca noi femeile suntem de data asta egoiste si ne cladim fericirea pe suferinta unei biete scoici. Sau poate ca asta e menirea scoicii. Macar o scoica care da nastere unei perle lasa ceva in urma si moare fericita. Perla ei va dainui zeci de ani la gatul unei doamne si va spune tuturor povestea ei. Perla nu se demodeaza niciodata!

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares