Castigi online, cheltui cum vrei!

De cate ori nu ai rasfoit internetul in lung si in lat, intrebandu-l pe Google daca nu stie vreun job part-time pentru tine, care sa te ajute sa faci ceva mai multi bani decat faci acum standa in picioare care e ziua de lunga si practicand o meserie care te face sa plangi dimineata cand te trezesti? Si ai gasit. Dar nimic care sa te multumeasca. Vedeai anunturi pentru videochat si dadeai mai departe. Pot sa te intreb de ce? Pentru ca ai prejudecati si pentru va mai toata lumea asociaza videochatul cu o activitate care implica scene sexuale in fata webcam-ului. In realitate, nu e tocmai asa.
In primul rand, trebuie sa stii ca videochat-ul este o activitate legala, fiind reglementata de Legea 196/2003, ulterior modificata si completata prin Legea 496/2004 si ca exista oameni care fac asta perfect legal cu toate taxele achitate la stat, intr-un mediu organizat. Printre ei este si Studio20. E vorba despre o societate comerciala cu 15 ani experienta in domeniu si peste 300 de angajati, situata in zona hotelului Ibis Nord. Prietena mea, Larisa a fost si ea reticenta la inceput, mai ales ca era destul de timida si retinuta. Dar, calitatea de studenta si nevoia de bani au facut-o sa mearga la un interviu. Spre surprinderea ei, a fost primita intr-un mediu foarte placut, intr-o maniera profesionala si i s-au explicat multe lucruri. Pornind de la insasi numele acestei activitati „videochat”, a inteles ca ceea ce se cere de fapt este o comunicare prin intermediul imaginilor video, intre ea si client. Stie sa foloseasca bine calculatorul si internetul si e o fata foarte draguta care cunoaste bine limba engleza. A fost angajata rapid.
A inceput sa lucreze in doar cateva zile. Nu fara pregatiri prealabile. I s-au facut o serie de poze de catre un fotograf profesionist, alcatuindu-de un fel de portofoliu online, postat pe site-uri din SUA si UK, impreuna cu o descriere scurta a personalitatii sale. Pe langa asta a beneficiat si de training initial despre cum sa se aranjeze, cum sa isi puna in valoarea calitatile, cum sa vorbeasca si cum sa faca cat mai multi bani din asta. In fond, de asta se angajase! Tin minte ca dupa prima zi de lucru m-a sunat sa imi povesteasca despre mediul in care se isi desfasoara activitatea. Nici prin gand nu ii dadea sa se intoarca in biroul acela unde lucra inghesuita cu inca trei fete, total neprimitor. Era impresionata de camera-studio foarte frumos si vesel decorata iar intre pernutele pufoase si perdelele misterioase, se simtea ca o printesa a internetului. Avea posibilitatea de a-si alege clientii si ii placea la maxim sa discute cu ei, sa isi puna in practica deja cei doi ani de studii. Reusea sa duc discutia incotro vroia, fiind atenta sfatuita si de personalul de la studio. Trebuia doar sa isi faca meseria fara grija fata de aspectele administrative. Studio20 avea oameni pregatiti sa rezolve problemele tehnice aparute. Incet si fara sa isi dea seama, incepuse sa adopte teme cu caracter erotic si nu era deloc rau asa cum crezuse la inceput. Credea ca asta o va face sa ii scada stima de sine ,dimpotriva. Acum e o femeie sigura pe ea si pe ce poate obtine prin farmecele personale.
Nu i-a fost rusine niciodata sa recunoasca cu ce se ocupa si nici nu are de ce. E doar o meserie, ba inca una care ii si ajuta pe oameni, fie sub forma unei semi-consilieri fie sub forma indeplinirii anumitor fantezii. Da, nu se mai da inapoi de la videochatul erotic. Iar celor care se uita la ea ca si cum ar fi vreo prostituata, le spune doar atat: „Nu ma atinge nimeni, decat cu mintea”. Asta a inteles si iubitul ei si nu ii pasa deloc ca toti barbatii aceia viseaza sa o atinga. Lucreaza cu carte de munca si are tot felul de beneficii pe langa castigul lunar de peste 1000 de euro: laptop, telefon. Daca nu as fi cunoscut-o, ma gandesc ca as fi fost tentata sa o judec. Dar o cunosc si stiu ce fata dulce este, feminina, sufletista, serioasa, vesela mereu. Anul asta termina masterul. A avut parte de cel mai flexibil program si nu a ratat nici un examen sau seminar important. Nimeni nu i-ar fi oferit asta in alta parte, ca sa nu mai zic ca majoritatea angajatilor cauta mai mult sa te umileasca si sa te invete sa taci. Aici, dimpotriva, a prins aripi si a invatat sa se pretuiasca mai mult si sa se ingrijeasca mai bine. Luna asta isi cumpara apartament din banii castigati de ea. Tu cam in cati ani o sa iti achiti creditul luat cu „Prima casa”? O sa fiu sincera si o sa iti spun ca nu mi-ar fi usor la inceput dar as face si eu asta. Din pacate, pe mine nu ma ajuta fizicul de loc. Dar incurajez cat se poate pe cine se poate sa incerce macar. Eu o vad pe Larisa cat de fericita e si ca nu vine tunand si fulgerand de la job si va spun ca in secolul 21, ideile preconcepute nu isi mai au locul si multe lucruri incepute dintr-un compromis, devin motive de fericire. Da-mi doua motive pentru care nu ai face videochat si iti dau eu macar sapte pentru care ar trebui sa te mai gandesti!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares