Noi doi si-o anvelopa

Jurnal
26 noiembrie 2012.Mi-am cumparat ghete de iarna. Cat am patimit pana am gasit ce imi doream. Barbati-miu s-a crucit cate magazine am luat la rand si cate site-uri am butonat pana am zis „Evrika”. A tinut neaparat sa imi spuna ca el si-a luat prima pereche de pe raft care i-a intrat in picioare. Am strambat din nas si nu m-am putut abtine sa nu ii amintesc faptul ca noi femeile suntem mai pretentioase de fel. „Doar n-ai uitat cat ai umblat pana ti-ai incaltat masina, nu?”. Cred ca va mai amintiti de aventura cauciucului.
Si de aici a inceput razboiul.
El: Pai da, draga . Ca pentru masina mea cauciucurile sunt importante, anevelopa e singura zona de contact cu solul, cea care trebuie sa ii dea stabilitate si cum suprafata de contact e oricum mica, trebuie sa ai anvelope foarte bune daca nu vrei cumva sa te simti ca in saniuta. Lamelele speciale asigura o buna aderenta la suprafete inzapezite si asta imi asigura o tractiune buna ca sa te duc la munte cu masina fara derapaje.
Eu: Ei , da. Si ce. Ia uite si eu port la picior 37, si doar nu merg in patru labe. Si eu am nevoie de stabilitate ca nu-s patinatoare si s-ar putea sa imi frang o mana si tare ma tem ca nu mai are cine sa iti gateasca.  Asa ca de aia am cautat atata timp sa gasesc ceva finut dar fara toc, cu talpa de cauciuc care sa nu alunece, ca tu la munte daca ma duci nu facem drumetie cu masina.
El:  Nu ma astept sa intelegi. O femeie care nu e soferita nu are cum sa inteleaga cum scurteaza distanta de franare un cauciuc de iarna .Imagineaza-ti ca mergem cu 50 de km la ora si o masina venind din sens opus intra pe contrasens. Cu anvelopele de vara ma mai duc 63 de metri din momentul in care apas pe frana dar cu cele de iarna distanta de franare ajunge undeva la 31 de metri. Creste dintr-un foc si siguranta mea si a ta si a mamii soacre care nu lipseste de pe bancheta din spate si a celorlalti soferi si pasageri din trafic.

 Ai aici anvelope de vara pentru masina ta, la preturi bune!

Eu: Aici iti dau dreptate. Ca spre exemplu daca sunt in cizme cu toc si talpa „sticloasa”, daca e polei, pic in nas din 3 in 3 metri. Dar cu o gheata buna… am ceva stabilitate. De ce crezi mereu ca eu nu pot sa inteleg? Cat despre franele tale…lasa ca stim noi ca eu sunt mai atenta ca tine si de multe ori nici nu ai frana daca n-as tipa eu cat ma tine gura. Ca sa nu mai zic ca de multe ori te faci ca uiti ca distanta regulamentara fata de masina din fata ar trebui sa fie de 3 ori mai mare pe timp de iarna. Nu stiu ce te-ai face daca eu nu ti-as aminti.
El: Da, desigur. Mai vorbim cand iti iei tu permisul. Apropo, ce crezi tu ca inseamna „M+S” inscriptionat pe anvelopele mele proaspat montate?
Eu: Ca sa vezi ca stiu. Ca a doua zi dupa ce ai cumparat tu anvelopele, am primit un newsletter in care erau specificate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca ca sa nu ne luam amenda. Am citit si am dat fuga in magazie sa verific daca ale noastre prezinta un varf de munte, un fulg de zapada, un M+S si un E inscris in cerc. Mud and Snow, draga ! Ca sa vezi ca-s bine informata! Nu ziceai tu acum o luna ca sunt bune si allseason? Sau ai uitat cat m-am chinuit sa te conving ca e imposibil ca eu sa incalt iarna ghetutele de primavara? Daca temeperatura scade sub 7 grade Celsius, avem zapada sau umezeala, orice femeie schimba incaltamintea, fie ca e nevasta-ta sau masina din dotare. Poate te pricepi tu la masini,  dar la detalii iti dau lectii!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares