Frumoasa adormita si lenjeria vrajita

A fost o data ca niciodata, intr-un tinut indepartat, un imparat care traia in castelul sau impreuna cu sotia sa si nimic nu parea sa le tulbure armonia. Sau aproape nimic…Isi doreau enorm de mult un copil care sa le bucure zilele si sa umple palatul cu rasetele sale. Dar, cum timpul trecea si natura nu vroia sa isi faca datoria, imparateasa ajunse sa apeleze la orice metoda credea ca o va ajuta sa aibe un copil. Asa ajunse la vrajitoarea Vanessa, de al carei numar de telefon facuse rost de la Oana Zavoranu, si o ruga sa ii faca un descantec. Vrajitoarea ii descanta cum stiu mai bine si cand veni vremea sa ceara rasplata, ceru nici mai mult nici ma putin decat jumatate din imparatie si caleasca regala. Imparatul nici nu vru sa auda de asa ceva si dadu ordin ca Vanessa sa fie inchisa.
In scurt timp, imparateasa ramase insarcinata si dupa noua luni nascu o fetita sanatoasa tun, cu ochii albastri si parul negru. Erau fericiti din cale afara ca cel mai mare vis li se implinise. In ziua in care era programat botezul fetitei, imparatul primi un telefon cu numar ascuns. Cineva il ameninta: pentru ca nu platise pentru darul de a avea un copil, va plati prin copila insasi. Pe moment, il cuprinse panica privindu-si fiica in patutul pliant BrightStarts InGenuity Sleep Easy Bright, dar zilele trecura si incidentul fu uitat. Bella, asa cum botezasera fetita, crestea si se facea mai frumoasa pe zi ce trecea.
Veni si ziua in care Bella devenea majora si la palat se pregatea petrecere mare. Invitati din toate imparatiile vecine erau asteptati la balul de seara, in cinstea cele mai mari bogatii a imparatului. Bella isi imbraca rochia roz si cobori in salon, alaturi de parintii ei. Rand pe rand, facu cunostinta si ciocni un pahar de sampanie cu fel de fel de oameni pe care nu ii stia dar care o pretuiau. Printre ei, se ivi in fata lor o doamna cu palarie neagra cu plasa, cu fata pe jumatate ascunsa, dornica sa ciocneasca un pahar cu printesa. Imparatesei i se paru cunoscuta dar nu reusi sa isi dea seama de unde o stia. Bella intinse paharul sa cioneasca, doamna isi indrepta paharul spre ea si in clipa aceea paharul se sparse din senin si rochia roz se pata. Doamna isi ceru scuze si intinse printesei un prosopel alb. Bella il lua, incerca sa curete putin, se scuza si se retrase in camera.
Dupa cateva minute bune, imparateasa simtind lipsa fiicei sale si  merse dupa ea. O gasi intinsa pe pat, cufundata intr-un somn adanc. O atinse usor pe frunte, asa cum facea dimineata si fata nu se trezi. O striga, o scutura si ea dormea mai departe. Tinea strans in mana prosopul de la doamna cu palarie neagra. Imparateasa ingheta: pe un colt al prosopului, era brodat cu litere negre „Vanessa”.
 ……………………………………………………………………………………..
Trecusera 10 ani de cand printesa dormea.Pe aceeasi patura Tac Roselove rosusi perna Capitone , unde se asezase in seara balului. Nici lacrimile mamei, nici rugaciunile tatalui nu facusera vreo minune. Imparatul ar fi dat acum si imparatia toata, numai sa isi recupereze fata dar Vanessa nu era de gasit nicaieri, desi fusese data in urmarire generala.
Pe facebook, in imparatia de alaturi, printul Ralph, dadu din intamplare peste profilul printesei Bella si inima i se aprinse pe loc. Cauta prin detaliile profilului si ii gasi numarul de telefon. Nu statu pe ganduri si suna.
– Bella?
– Nu, sunt mama ei.
– Sarumana, as putea vorbi cu ea?
– Fata mea…doarme.
– Sa ma sune cand se trezeste!
– Fata mea… nu se va trezi niciodata. Si izbucni in plans.
Printul ceru detalii si afla toata povestea alesei sale.
La doua zile dupa aceasta convorbire, el se prezenta la palat, cerand imparatului sa o vada pe printesa. Imparatul il trecu drept nebun dar intr-un final, vazandu-l hotarat, ceda rugamintilor lui.
In camera Bellei, Ralph intra pasind usor.Se apropie de pat si ingenunche. Salta un colt al pilotei Tac Natural si atinse delicat mana frumoasei. Dormea adanc dar parea atat de linistita. Ii dadu usor parul la o parte si isi strecura mana sub capul ei, cautand sa o sarute.Isi adusese aminte de povestea Frumoasei din Padurea Adormita si credea ca astfel va rupe o vraja. Simti ceva ciudat. Trase perna de sub capul fetei, ii desfacu fata si gasi o floare de tei. Chema iute pe imparateasa si intreba ca era cu floarea acolo. Nimeni stia. Si, facand cu legatura cu cele intamplate in urma cu 10 ani, isi dadura seama ca asternutul fetei era vrajit.
Imparatul dadu ordin ca fata sa fie mutata din camera aceea, prima data dupa un deceniu. Se pregati o camera noua, cu pat dublu cu baldachin. Ii asternura o lenjerie din satin Tac Sera si adusera o pilota hipo-alergica medicinala. Printesa fuse adusa sa isi continue somnul pe o perna muzicala pe care chiar Ralph i-o aseza sub cap. O privea cu drag si nedumerire, neintelegand de ce vraja nu se rupe inca. Apoi, ceva mai presus de el, il indemna sa o sarute din nou. Ca prin minune, capul Bellei se misca, rasfirandu-si pletele negre pe perna moale. Deschise ochii, zambi si spuse „multumesc”. Pe jumatate adormita, pipaia delicat materialul lenjeriei si zambea a  multumire. Din perna, un vals rasuna in toata camera.
– Tare greu am dormit pe cuvertura aceea vrajita si tare mult te-ai lasat asteptat!
– Acum sunt aici si nu mai plec niciodata, ii spuse printul si o saruta din nou.
Si nunta mare se facu la palat, care tinu trei zile si trei nopti. Iar ca dar de nunta, imparatul ii daru fiicei sale un magazin online  in care sa vanda lenjerii de pat si perne care sa fereasca de acum toate printesele de vraji.  Cat despre noaptea nuntii, pot sa va spun ca a fost minunata, chiar daca nu am fost acolo. A contribuit la asta si lenjeria de pat de LUX din bumbac.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares