Cum alegi un fotograf de nunta

Fotografia, in general, inseamna calatorie prin amintiri. Avem nevoie de amintiri, nu de imagine in sine, ci de trairea surprinsa in imaginea repesctiva, iar unul din cele mai importante momente din viata unui om, care trebuie surprins in imagini, este nunta.
Planificarea unei nunti incepe cam cu un an inainte. Trebuie stabilita data si prima data facut rost de local. Apoi incepe toata alergatura dupa meniuri, decor, muzica, invitatii, marturii, rochie, pantofi. Am uitat ceva? Cred ca da. Cam asta face toata lumea. Uita de fotograf. Cu exceptia casniciei care debuteaza in ziua nuntii, restul dureaza prea putin. Dar fotograful le poate face eterne. El cu aparatul sau foto cu obictive multiple. Nu poti si nu trebuie sa lasi fotografia ta de nunta pe mainile unui amator, gen verisorul din partea mirelui. E ca si cum ai da rolul principal intr-un film care aspira la Oscar, unuia fara pic de idee despre ceea ce inseamna cinema.
Cand prin fata aparatului trec momentele cele mai importante din viata proaspatului cuplu, care vor fi frumos asezate intr-un album foto ce peste ani va fi rasfoit in fata nepotilor, trebuie sa te asiguri ca fotografiile vor fi reusite. Altfel, toata cheltuiala ta pe rochia cea mai frumoasa, se duce pe apa sambetei. Am stabilit: ai nevoie de un fotograf de nunta. El e obisnuit sa urmeze cursul momentelor din importante din ceremonia si petrecerea nuntii si nu va rata nimic important. Seriozitatea si atentia, care vin odata cu pasiunea pentru meseria practicata, asigura cele mai bune rezultate. Fotograful se specializeaza si invata de la zi la zi. La fel ca si in moda, exista tendinte si in fotografie. O vreme se poarta fotografiile alb-negru, o vreme formatul JPG apoi moda se schimba. Pe langa calitatile de bun fotograf, musai sa fie si un bun editor foto pentru acele poze pe care unii ar alege sa le stearga. Va sti sa exploreze chiar si o poza mai putin reusita si sa scoata la iveala o amintire importanta. Ai nevoie de un specialist in foto video nunta Bucuresti. Cu el vei avea parte de cele mai reusite portrete ale miresei, de detalii de la hora care vor face deliciul nepotilor peste ani, va surprinde sudoarea de pe fata soacrei mari alergand dupa nu stiu ce amanunte, lacrima din ochii soacrei mici cand lautarul ii canta „Ia-ti mireasa ziua buna”, tocul de la pantof murdar de noroi care iti va aminti ca la nunta ta a plouat si grimasa nasei cand chelnerul era sa scape tortul. Va sti sa imbine fotografiile „aranjate” si „elaborate”, in care toti stau drepti(apreciate cel mai mult de parinti si de bunici) cu fotografiile care surprind spontaneitatea mirilor si a invitatilor. Fotograful tau trebuie sa fie polivalent, sa stie si ce inseamna fotoreportaj si portretistica.

Dar nu orice fotograf gasit pe internet poate face toate astea. E nevoie sa cauti un fotograf nunta Bucuresti cu recomandari foarte bune, sa ii studiezi portofoliul. Ai nevoie de un om care stie ce face, care sa fie punctual, sa fie atent cu aparatele sale si sa nu se prezinte la eveniment cu cardul foto plin sau lentile necuratate. Altfel, nu nunta ci amintirea ei, va fi compromisa.Pe site-ul pe care ti l-am sugerat vei putea sa analizezi fotografii si filmari din portofoliul fotografului ca sa te lamuresti singur. Ca idee despre pret, vad o oferta speciala de 280 Euro pachetul foto pentru nunta, ceea ce nu mi se pare tocmai o avere comparativ cu restul cheltuielilor pentru o nunta. Asta presupune fotografului meu pe toata  durata evenimentului si are ca rezultat un DVD cu fotografii de calitate superioara.  Desigur pretul e  orientativ si va varia in functie de complexitatea cerintelor tale. Posibil sa vrei si un album fotocarte sau o filmare. Gasesti preturi orientative si la acestea pe site, cu mentiunea ca pentru cumularea mai multor servicii intr-un pachet, preturile se negociaza.

Eu cam atat am avut de zis. Va doresc distractie placuta la nunta, casa de piatra si amintiri foto de aur!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares