Bijuterii pentru o bijuterie

Acum 28 de ani, mi-a dat viata fara sa ii  pese ca avea o varsta prea frageda; eu eram singura ei dorinta. Abia terminase 10 clase, se casatorise si viata de nou venit in capitala nu era deloc usoara. Dar cand a aflat ca eu eram acolo si aveam de gand sa vin pe lume, n-a existat nici un moment in care sa se intrebe:” Oare e bine?”. Ea e mama mea. Doi ani mai tarziu, tatal meu a murit. Am ramas noi: eu si mama. Si pana a aparut sotul meu, lucrurile au ramas la fel: doar noi, eu si ea! Niciodata nu s-a gandit sa se recasatoreasca. Poate nici n-a simtit dar nici nu si-a dorit, gandindu-se la mine. Eu am fost intodeauna cel mai important lucru din viata ei. Incepand cu timpul, continuand cu banii si culminand cu sentimentele, tot ce-a avut a investit in mine. Poate nu si-a permis intotdeauna un cadou de ziua mea, dar niciodata nu a uitat in dimineata in care mai adaugam un an in buchetul vietii, sa ma ia in brate si sa ma faca sa simt ca voi fi mereu copilul ei.
Cand am implinit 18 ani, cerceii de la ureche ii disparusera. Abia in ziua aniversarii am inteles de ce: ii dusese la un magazin unde, cerceii ei de la mama ei, fusesera topiti si transformati intr-un model nou, potrivit varstei mele. Stiu cat de mult a pretuit acei cercei si chiar daca darul m-a bucurat mult, intotdeauna m-am considerat vinovata ca a renuntat la cerceii mamei sale pentru mine.
De atunci, zeci de perechi de cercei i-am cumparat, incercand parca sa repar o greseala pe care nu am facut-o. E placerea mea sa ii vad ochii veseli cand deschide o cutiuta de mine si vede ceva pentru ea. Acum se apropie 8 martie si cadoul cel mai important va fi pentru ea. De asta m-am si apucat sa caut din timp. Am gasit, din fericire, un site cu bijuterii ieftine, pe care am navigat minute bune, incercand sa aleg darul potrivit. E greu, cand ai atatea modele frumoase si pe fiecare ti-l imaginezi purtat de fiinta draga…parca le-ai lua pe toate. Dar inca nu am castigat la Loto. Sunt ele ieftine dar oferta e foarte larga si deci cam multe produse de cumparat. Am ales intr-un final cateva, pe care o sa vi le prezint si voua!
Prima data ochii mi s-au oprit asupra acestor cercei din argint cu topaz fumuriu. In primul rand, se potrivezc cu tinutele ei dar si pentru ca stiu ca se increde foarte mult in sfaturile astrologice si conform lor, topazul, pentru sagetatori este un fel de talisman. Accelereaza vindecarea persoanelor care sufera de  dureri articulare severe si tulburari ale somnului si  aduce ratiune si intelepciune purtatorului. Sunt si potriviti varstei, draguti dar fara atraga atentia in mod deosebit.
La gat cred ca i-ar prinde bine un lantisor din argint. de care sa agat un pandantiv cu piatra de cuart fumuriu. Nu prea poarta coliere si lantisoare dar fiind modele finute si stiind ca cuartul este piatra a meditatiei si protectiei, ce mareste dispozitia, alunga emotiile negative si depresia, disipeaza energiile negative, echilibreaza energiile mentale si fizice eu cred ca se va bucura de el. Mai ales acum primavara, cand astenia de sezon nu ne da pace, avem nevoie de tot ajutorul posibil, fie el si din partea unei bijuterii.
Ar merge de minune cu alegerile mele de pana acum, un ceas. Eu as fi vrut sa pun o bratara dar stiu ca nu prea poarta bratari. In schimb, ceasurile, le adora. O ajuta sa nu piarda niciodata notiunea timpului. Si, cum o stiu mare a fan a ceasurilor cu cuartz, in special a celor cu cadran patrat, am gasit un ceas care ii va placea la nebunie.
Stiu ca mama e nepretuita si ca am da oricat pentru ea. dar trebuie sa recunoasteti ca ce v-am aratat e si frumos si destul de ieftin. Iar bijuteriile, vor fi mereu unul din cele mai potrivite daruri pentru femeile din viata noastra. Nu se ofilesc in doua zile, ba chiar daca sunt bine pastrate si intretinute vor rezista mult timp!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares