De ce se rup unghiile?

Toate ne dorim unghii frumoase dar, cu toata avalansa de produse speciale, unele dintre noi nu reusim sa obtinem rezultatul dorit.

 

Unghiile continua sa se rupa si poate cea mai importanta cauza este cea genetica. In acest caz, remediile nu prea dau rezultate si riscam, fara o protectie speciala a unghiilor in special si a mainilor in general, sa fim nevoite sa ne ascundem in permanenta manichiura.

Studiile au aratat ca cele mai multe persoane care au mostenit acest tip de unghiute au inghitit calciu, minerale, suplimente si vitamine fara nici un rezultat.

Daca, insa, unghiile tale au fost sanatoase pana la un anumit punct si de la o vreme au capatat fragilitatea unei coli de hartie, atunci e timpul sa investigam.
Avem nevoie de o manichiurista buna, care sa stie cand e nevoie de tratamente locale si cand unghiile ne transmit semnale despre alte afectiuni ale organismului, si e nevoie de vizita la medic.

Mergand pe premiza ca unghiile casante nu sunt rezultatul unei afectiuni interne, ne intrebam de ce totusi ele se rup atat de usor.

Cel mai important factor extern care afecteaza unghiile este apa.
Straturile unghiei sunt afectate de expunerea la apa si uscarea frecventa si isi pierd aderenta ducand la exfoliere. Asa ca, dragele mele, purtatul manusilor cand spalam vasele, nu este doar o fita, este o necesitate. Folositi o crema de maini adecvata sau chiar uleiuri cu actiune emolienta si antioxidanta (FARA ULEIURI INCINSE – cum stiti de la bunica).

Si poate cel mai important sfat ar fi sa va pastrati cuticulele de care va chinuiti mereu sa scapati pentru ca ele sunt foarte importante pentru protectia unghiei.

Daca mai e nevoie sa adaug trebuie sa fiti atente si la alimentatie pentru ca unghiutele voastre au si ele nevoie de anumite vitamine, si incercati sa renuntati sa obiceiul rontairii ojei sau a lacului de pe unghii.

Ca ultima remarca: daca ai unghii cu probleme nu le agresa lasandu-le sa creasca prea mult din dorinta de a avea unghii lungi; patreaza-le de lungime medie!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mara
    • 22/08/2015
    Răspunde

    Sfaturi foarte bune si adevarate! Eu sunt una dintre persoanele care au unghii fragile din nastere si permanent a trebuit sa ma interesez cum sa fac sa am unghiile dorite, de aceea si apreciez asa de mult acest articol ca fiind foarte util! Bravo Cristina!

    • Tudor Alexandra
    • 23/08/2015
    Răspunde

    Multumesc de sfat, si eu imi doresc unghii lungi, dar nu false sau cu gel, unghiile mele naturale. Chiar am obtinut ce mi-am dorit, dar dupa o scurta perioada de timp au inceput sa se rupa. :/ Nu stiam ca apa nu face bine unghiilor, de acum nu voi mai neglija manusile cand spal vase. 🙂

    • Tudor Alexandra
    • 23/08/2015
    Răspunde

    Multumesc de sfat, si eu imi doresc unghii lungi, dar nu false sau cu gel, unghiile mele naturale. Chiar am obtinut ce mi-am dorit, dar dupa o scurta perioada de timp au inceput sa se rupa. :/ Nu stiam ca apa este principalul factor al ruperii unghiilor si a faptului ca devin fragile, dar in orice caz, de acum nu voi mai neglija manusile de bucatarie cand spal vase. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares