Alegerea periei de par in functie de coafura dorita

Azi am decis ca imi trebuie o perie noua de par. Pe langa faptul ca e estetic sa ne pieptanam zilnic(macar o data), acest lucru face si bine parului, ditribuind pe tot firul de par sebumul de la radacina si prevenind chiar si despicarea si ruperea varfurilor.

 

Sa vedem insa cum alegem cea mai potrivita perie, in functie de natura parului pe care il avem in dotare.Stim din experienta ca pentru pieptanat avem nevoie un anumit tip de perie, pentru coafat de un altul si ca, uneori perii care arata relativ la fel, sunt foarte diferite de la producator la producator.

Pentru un par drept, ca al meu,voi alege o perie plata ovala, clasica din fire de naylon si par de mistret pentru ca stiu sigur ca nu imivor agresa parul air scalpul va beneficia de un masaj la fiecare periere.

Pentru ondulare in timpul uscarii acestuia vom opta pentru o perie rotunda mai mica sau mai mare in functie de lungimea parului pe care o vom folosi.Din nou ne vin ajutor firele de naylon care descurca foarte bine parul incalcit.Cele mai bune sunt periile cu axul cental din material metalic sau ceramic pentru ca aceste materiale retin caldura si actioneaza in prezenta unui feon exact ca un ondulator. Veti obtine bucle de invidiat.Pentru indreptare peria va fi asemanatoare insa perii din mijloc vor fi mai scurti decat cei de la capatul periei.

Daca intentionati sa dati parului putin volum atunci aveti nevoie de o perie tot circulara,mai mare, ai carei peri vr fi egali.Cu feonul intr-o mana si peria in cealalta veti obtine volumul dorit prin ridicarea firelor de par de la radacina.

In cazul in care esti fericita posesoare a unui par ondulat, sa nu folosesti peria pe care o folosesc eu pentru ca iti vei distruge parul si ii vei conferi un aspect inestetic.Pastreaza la indemana un pieptane cu dintii foarte rari  pentru a separa buclele si a da o forma de invidiat podoabei tale capilare.Poate ca suna ciudat, dar stilisti stiu ca un par ondulat se aranjeaza cel mai bine cu degetele.

O singura perie nu e de ajuns in dulapul unei femei si e foarte important ca ele sa fier de calitate.Periile trebuie alese cu grija in functie de ceea ce vrem sa obtinem, dar si de lungimea parului. Dar alegerea lor in functie ce acest al doilea criteriu va constitiu subiectul unui articol viitor.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tudor Alexandra
    • 22/08/2015
    Răspunde

    Sincer, pentru mine o perie electrica este exact la fel ca un pieptene obișnuit, adica se obține cam acelasi efect. Diferența e ca, folosind un pieptene, economisești bani si nu e nevoie de atata efort. Eu am parul ondulat spre creț, deci nu am nevoie de perie. 🙂 Ma crezi ca nu-l suport si il fac mereu cu placa? 😀 :))) Dar cam asa este de obicei, daca ai parul ondulat il vrei drept, daca il ai drept ti-l doresti ondulat.

    • Ficea Adina
    • 22/08/2015
    Răspunde

    Asa e nu orice perie de păr se potrivește la oricine…

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 22/08/2015
    Răspunde

    Ma folosesc de pieptan,mi-as lua daca mi-ar trebui musai o perie cu perii moi,sa nu ma trag de par.

    • Mara
    • 22/08/2015
    Răspunde

    Ai mare dreptate!
    Am deja in dotare 3 perii diferite dar, in momentul de fata, nu-mi mai folosesc pentru ca m-am tuns extrem de scurt! Oricum parul creste foarte repede si voi apela negersit la ele cat de curand :)))

    • Andreea O
    • 23/08/2015
    Răspunde

    eu nu am nici o perie de par inca, folosesc doar pieptanul

    • Mariana Cioranu
    • 23/08/2015
    Răspunde

    Si eu tot pieptanul il folosesc fiindca am parul scurt.

    • Hacman Mariana
    • 23/08/2015
    Răspunde

    pieptenele e mai practic si usor de folosit,bineinteles ca in anumite situatii e de preferat peria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares