Bani da, servicii medicale … cucu!

sanatate
Nu stau foarte bine cu sanatatea si cu toate astea nu am mai facut analize de vreo 3 ani. Am decis sa o fac anul asta. Nu are sens sa va explic cat am umblat pana m-a trecut sotul pe co-asigurare dar am reusit. Am fost saptamana trecuta la medicul de familie. Am stat vreo 3 ore pe hol. NU se fac programari ca nu se poarta. Pe langa asta, doctora nu e niciodata acolo la program. Asta stiu de la mama pentru ca ea merge mai des. Daca incepe programul la ora 8:00, pana la ora 10:00 nici nu se oboseste sa vina. Mi-am luat trimitere pentru analizele elementare de sange, pentru mine si consoarta din dotare.
 
Ne trezim azi de dimineata cu pofta de mers la analize asa ca ne imbracam si ne parfumam si ne prezentam la usa. La ora 7:00 incepea programul. In toata policlinica doar noi si femeia de serviciu. Ni se spune sa asteptam ca vine. Se face 7:30. Nu mai pot ramane. Mai avem si noi treaba, nu de alta. Cred ca oricum daca venea sa imi recolteze atunci, imi crescuse si mama glicemiei de nervi. O caruta de bani, lunar din salariul sotului, merge la casa de asigurari de sanatate.
 
Pentru ce? Pentru stat ore intregi pe hol si bataie de joc? In conditiile in care de 3 ani nici eu nici el nu am luat macar o aspirina din banii statului si acum ne facem primul set de analize? Oare pirandele care erau la usile cabinetelor cu puradeii nespalati de mana, si care am intreles ca vin frecvent, platesc acesti bani?
 
Macar de ce nu ne lasa sa alegem daca mai vrem sa platim acesti bani din buzunar? Pentru ca sincer, as prefera sa dam niste bani in plus si sa avem posibilitatea ca de suma aia sa ne facem o asigurare la o clinica privata, unde sunt tratat ca un om nu ca un cartof clocit. Mama ei de nesimtire: cand stii ca niste oameni te asteapta si mai ales ca nu vin acolo de drag si ca unii dintre ei chiar au probleme si altii mai au si servici din care trebuie sa cotizeze sa iti vina tie salariul, chiar nu se poate sa faci un efort sa pleci putin mai devreme de acasa? Sotul meu a intarziat astazi jumatate de ora la munca si i se taie ora intreaga, desi el lucreaza pentru mai putini bani si nici nu depind vieti de activitatea lui. Credeti ca doamnei care la ora 7:30 nu ajunsese inca la locul de munca i va lua cineva un 5 lei din solda? Pe usa scria ca la 7:00 se incepe recoltarea!!!!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares