De ce n-are laptele gust de lapte?

 

Cred ca e o intrebare pe care si-o pune fiecare dintre noi atunci cand serveste o portie de lapte din cutia proaspat mulsa de la supermarket. Eu am consumat o buna bucata de vreme lapte de vaca din ograda bunicilor si cam stiu ce gust are laptele.

Pentru unii, laptele la cutie e bun pentru ca nu au un termen de comparatie dar eu nu inteleg de ce se incapataneaza sa creada ca in acea cutie este lapte de vaca. Ma scuzati dar pe cutie scrie „lapte de consum”. Ati auzit de vreun animal numit consum? Cum arata, cu ce se hraneste si cat lapte da la mulsoare?

 
Laptele din comert nu e de fapt lapte pentru ca el doar „contine” lapte. Pe cutie scrie, in dreptul la ingrediente, lapte si lactoza din lapte. Laptele e doar un ingredient nu reprezinta continutul cutiei sau sticlei. E la fel ca la o reteta de prajituri; are printre ingrediente si praf de copt si faina. Rezultatul nu e nici praf de copt nici faina, ci prajitura. Cam asa si cu laptele. Lapte + lactoza nu poate fi egal cu lapte decat daca, conform regulilor matematice, lactoza = 0. Ma mir ca inca laptele e ingredient de baza si nu s-a ajuns sa se scrie pe cutia de lapte de consum „Atentie, poate contine urme de lapte de vaca!”

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares