Probleme cu fripturi si alte …Delimaneli

pulpe de pui pe pat de sare
M-am saturat de gatit in ultima vreme. Cu ocazia concursului Delimano Chefs. Cred ca ne-a cam dat putin peste cap pe unii dintre noi, aceia care am luat concursul in serios. In fiecare saptamana a fost lansata o anumita provocare iar incrierea retetei in provocarea aducea 50 de puncte in plus. Multe dintre participante au decis sa gateasca toata saptamana paste sau peste, sau ce anume cerea provocarea. Am refuzat sa o fac si rezultatele le voi vedea saptamana viitoare. Atunci aflu daca am reusit sa ma clasez in primii 100. Oricum, problema mea nu e asta. Ce-o fi , o fi!
 
Vreau sa vorbim despre fripturi. Provocarea saptamanii acesteia a fost numita „Friptura+garnitura”. In vreme ce unii am ales sa facem friptura altii au facut chiar si chiftele prajite cu titlu de friptura. Am vrut sa vad si eu ce spune DEX-ul despre substantivul „friptura”. Iata ce mi-a spus: „ FRIPTÚRĂ, fripturi, s. f. Fel de mâncare constând din carne friptă pe grătar, în frigare, sau în tigaie. – Lat. *frictura” Acum eu inteleg ca putea fi pulpe gatite in tigaie dar se refera la tigaie grill, e vorba de carne fripta nu prajita. Ori, in ultimele zile am vazut la fripturi prajite de nu pot duce. Intrebarea mea este de ce oare la regimurile de slabit se specifica nevoia consumarii de carne sub forma fiarta sau fripta, nu prajita, ce vreme ce unii din cei 300 de bucatari fruntasi ai concursului, considera friptura una cu prajirea? Astept rapunsurile voastre ca nu vreau sa mor ….stiti voi cum!
 
Si nu sunt singurele nereguli din concurs. Mai amintim aici de persoane care gatesc mancaruri banale si li se aproba 3 retete pe zi, iar altora una la 2 zile, de bucatari care gatesc paste cu lapte, paste cu lapte praf, paste cu lapte de vaca, paste cu lapte de oaie … numai ca sa faca puncte si organizatorul le aproba, retete de tot rasul care stau 3 zile (ciocolata calda caramelizata) pe prima pagina si fac 400 voturi  si ceafa cu garnitura de mazare care de fapt e piept de pui cu fasole toata ziua.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares