Nu consumi dar platesti!

Sunt consumator de ..gaze. Factura pe luna martie a fost cam babana. In sensul ca, desi consumul nu depasea vreo 40 de lei, m-am trezit cu 200 de lei de plata. Consum estimat fiindca am dormit si nu am bagat indexul online sau telefonic. Platit factura, tacut din gura.
 
Azi vine noua factura. Total de plata 217 lei. De unde? Consumul estimat din nou. De ce? Pentru ca acum o luna am sunat la informatii clienti si mi s-a spus ca se citeste indexul de pe contor o data la doua luni. Prostia mea: ca m-am gandit ca asta ar fi luna in care se citeste. Da de unde? In prag de Paste nu aveau alta treaba? Si uite asa am ajuns sa fiu nevoita sa platesc 200 mc de gaze pe care eu nu i-am folosit inca. Si sun si eu, ca omul, sa ma lamuresc. Imi raspunde o acritura care imi spune ca ea nu stie de ce nu s-a citit contorul… de parca era treaba mea sa stiu. E tot vina mea. Ce, eu cand am semnat contractul n-am vazut ca am tabel acolo sa bifez consumul? Pai n-am vazut doamna, ca si doamna de la ghiseu era tot acritura ca dumneavoastra si mi-a spus semnati aici si PA. Aflu ca, in realitate, citirea indexului se face de 4 ori pe an si ca pentru treaba asta eu am fost nevoita sa montez contorul la poarta si sa imi cumpar cutia de gaze dupa care am umblat vreo 2 luni, ca Distrigaz nu o pune la dispozitia clientului nici macar contra-cost. Contractul la gaze nu se prelungeste decat la cerere scrisa pe care o depui la ghiseu dupa stat 2 ore la coada. La ce trebuie agent de vanzari si contracte daca e monopol? Revizia se face doar cu programare si contra-cost. Daca totusi survine un incident datorat retelei, evident ca e vina ta, nu a lor si ca nu isi asuma nici o raspundere. Daca ai asigurare bine, daca nu …rau! 
 
Si uite cum eu consum 30 mc de gaze si platesc 200, doar pentru ca ei trebuie sa scoata de undeva banii de primele babane de care au beneficiat!

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares