A fi sau a nu fi… asigurat

siguranța financiară a copiilor economisire și asigurare de viață
 
Buna ziua. Reporterul de serviciu, Cristina Dragomir, va saluta. Ne aflam astazi in Piata Unirii, unde vom incerca sa stam de vorba cu oamenii pentru a afla parerea lor de spre asigurarea de locuinta. Vom afla cine a facut-o si de ce, cine nu o detine si pentru ce motiv.
 
Liviu (27 de ani – student)
 
– Buna ziua, spuneti-ne, va rugam, daca dumneavoastra personal detineti o asigurare de locuinta.
– Eu nu am la ce sa imi fac asigurare de locuinta; stau la camin. Sunt student din provincie. Din Iasi. Casa e pe numele tatalui meu si nu stiu daca detine asa ceva.
 
Maria (59 de ani – pensionara)
 
– Buna ziua, dumneavoastra ce parere aveti doamna despre asigurarile de locuinte. Casa dumneavoastra este asigurata in prezent?
– Ce asigurare, dommnule? Nu dau eu banii pe asa ceva. Pensia mea e mica. Pe mine ma fereste Dumnezeu ca eu ma duc la biserica si ma rog si dau si acatist. Ce, bunica mea avea asigurare?
 
Dana (33 de ani – profesoara)
 
– Buna ziua, ne puteti spune care este parerea dumneavoastra personala despre necesitatea unei asigurari de locuinta?
– Eu am incheiat anul trecut o astfel de polita, mai mult impinsa de la spate de teama unei amenzi. Asigurarea e inca valabila si am de gand sa o reinnoiesc pentru ca intre timp m-am informat si am inteles ca e un lucru bun. De ce sa nu ma gandesc ca oricand se poate intampla ceva? Si daca pot sa imi iau masuri de „acoperire” de ce sa nu o fac?
 
Marin (39 de ani – electrician auto)
 
– Buna ziua, am dori si noi sa stim daca locuinta dumneavoastra este in prezent asigurata.
– Nu. Am auzit la televizor despre asta si am inteles ca au de gand sa ne oblige sa facem asigurare la casa. Din ce bani sa ma oblige, domne’? Am doi copii. Nevasta e in somaj si eu castig 1500 de lei pe luna din care 300 de lei ii opreste statu’. La scoala nici macar carti nu le dau. De unde bani de asa lux?
 
Alin (14 ani – elev)
 
– Buna ziua, ne poti raspunde si noua la o intrebare? Stii cumva daca parintii tai si-au asigurat locuinta?
– Nu cred. Stiu ca vorbeau la un moment dat despre asta. Tata i-a zis mamei sa o faca. Mama cred ca a uitat.
– Dar tu ce stii despre asigurarile de locuinte?
_ Eu nu stiu mai nimic. Doar am auzit la televizor. Noi la ora de educatie civica facem istorie ca profa’ zice sa fim pregatiti pentru examene.
 
Doru (30 de ani – taximetrist)
 
– Buna ziua, ne spuneti si noua, va rugam, parerea dumneavoastra sincera: credeti ca se merita sa faceti o asigurare de locuinta? E necesara? Aveti o astfel de polita incheiata?
– Da am facut-o doar din obligatie ca auzisem ca ne pasc sanctiuni. Altfel, mie nu-mi trebuie. Asta e facuta asa ca sa mai dam noi niste bani. Ca si cu centura de siguranta si cu cauciucurile de iarna. Nu stiu astia de unde sa mai scoata bani!
 
Ati auzit parerile oamenilor. Asigurarea locuintei este un aspect neglijat de majoritatea populatiei. Nu e deloc costisitoare dar renuntam la ea atata vreme cat nu ne impinge nimeni de la spate. Motivul de baza pentru renuntarea la asigurarea locuintei este LIPSA, fie ca vorbim de lipsa de bani, lipsa de timp, lipsa de educatie, lipsa de informatie, lipsa de motivatie.
 
Si pentru ca sunt atatea lipsuri, era timpul sa aducem si un plus. Plusul vine din partea celui mai nou site de asigurari, Asigurari Diverse. Lipsa de bani exista, asta nu o poate contesta nimeni;  partea buna e ca acum poti alege o asigurare mai ieftina. Nu e ca la ghiseu unde te duci, ti se spune o suma de la o singura firma de asigurari si o platesti fie ca iti place sau nu. Aici ai mai multe optiuni. Asigurarile sunt pentru toate buzunarele.Lipsa de timp se rezolva si ea, pentru ca polita este comandata online, practic poti face comanda si la 2 noaptea daca atunci te trezesti dintr-un cosmar in cate un uragan ti-a luat casa pe sus. Lipsa de informatie o combatem prin articolele de legislatie care ne privesc, postate pe site si cu ajutorul categoriei de intrebari frecvente. In privinta motivatiei … noi nu putem face nimic! Dar ne e greu sa credem ca apartamentul sau casa ta nu valoreaza nimic!
(Sondajul din articol nu este real, resprezinta un simplu exercitiu de imaginatie)

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares