Garcea si RCA-ul

 
1 decembrie 2011. Tot Bucurestiul impanzit de politisti pentru a fluidiza traficul aglomerat din pricina manifestarilor cu ocazia zilei nationale a Romaniei. In interesectia de la Razoare, un politist isi roade unghiile cu spor. Il privim mai de aproape. Este el … Garcea! O dacie veche ii atrage atentia din trafic. Ii face semn sa traga pe dreapta.
– Buna ziua, bai cetatene!
– Sa traiti, domn’ Politist!
– Nu sunt dom’ cu tine. Plutonier Garcea, la datorie! Prezentati actele va rog!
Soferul ii inmaneaza permisul de conducere si talonul masinii si bate nervos cu degetele in volan.
– In poza asta aveati par ..dar cred ca dumneavoastra sunteti. Ia uite … din ’89 Dacia asta. A tinut ceva la viata ei. Asigurarea, va rog!
Soferul coboara parasolarul , cauta asigurarea si da din umeri. Se apleaca si se vara pe jumatate sub bord, bolborosind in torpedou. Scoate la iveala o foaie destul de mototolita si o inmaneaza politistului.
– Te-ai grabit cand ai  facut-o; ia uite cat ai platit la ea! Cetatene, e datoria mea sa te informez ca asigurarea iti expira saptamana viitoare pe 9 decembrie. Legea Romaniei prevede ca RCA-ul este obligatoriu insa omite sa spuna ca exista si RCA ieftin optional. La mine in interesectie eu fac legea. Si declar obligatoriu RCA-ul ieftin! Apropo, stii ce inseamna RCA?
– Cred ca … Raspundere Civila Auto?!
– Ntz, Raiul Cetatenilor Accidentati ! Ce faci daca te loveste in parcare o blonda la 23 – 25 de ani, cu picioare lungi si ochi albastri? Ce-i ceri ?
– Numarul de telefon?
– Nu domne’ ,asigurarea. Cu toate ca …la ce masina ai nu stiu cu ce te mai ajuta asigurarea , dar asa e procedura. Ca tot veni vorba de masina: cu asigurarea asta de iti spuneam ai sansa sa iti schimbi „caruta” asta cu un Duster nou nout. Si chiar si fara Duster tot castigi ceva – un voucher de reducere pentru polita noua pe care trebuie sa o faci saptamana viitoare.
– Domnu’ plutonier nu va suparati dar eu ma grabesc.
– Da pai de asta faceti atatea accidente. Toti va grabiti. Ce atata graba. Taci si asculta-ma! Te duci acu’ acasa si intri pe site-ul asta de ti-l scriu eu aici  Bagi acolea numele matale , numarul de telefon (poate sa fie si fara credit ca te suna ei), data la care iti expira RCA-ul si numarul de la „caruta”. Daca ne strangem minim 200.000 de participanti, oamenii dau cadou o masina Dacia Duster (d-aia de zice aia in reclama ca nu o ia ca e prea ieftina la valoare lor); „face” ei cinste ca „a implinit” 5 ani. Apesi pe butonu’ ala mare si rosu de il cheama „Participa” si gata te-ai facut cu reducere de 20 de lei la semnarea unei polite de asigurare auto pe un an. Asta e primu’ castig. Tot d-acolea primesti matale un link de referral (asa ii zice). P-asta il iei frumos si i-l dai si lu’ Costica de la patru si lu’ Fane de la parter si cu care te mai cunosti p-acolea si daca ai strans 5 tovarasi invitati esti gata bagat in cutie de unde o sa scoata un premiu de 1500 de euro si 25 de premii a cate 50 de euro. Daca esti bazat tare si te ai bine cu juma’ de cartier, ii convingi si pe ei sa se inscrie si la sfarsit, daca tu ai adus cei mai multi prieteni acolea’ , te-ai facut cu 1500 de euro. Pentru locu’ 2 500, locu’ 3 – 250 de euro si alte 25 de premii a cate 50 de euro fiecare.
– Gata, hai ca am inteles. Acu’ pot sa plec? Ca ma grabesc sa ma duc sa ma inscriu pana nu expira promotia!
– Iar te grabesti? Io te atentionez ca la campania asta ii zice „Impusca un Duster” dar sa nu carecumva sa va prind pe vreunu cu arme prin portbagaj. La mine in intersectie nu trage nimeni! Clar?

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares