Vindem pisici bolnave

Rataceam, ca de obicei pe facebook, cand am dat peste o stire care m-a socat pe moment si ma intriga de cateva minute. Nu era o stire. Doar un status al unei pagini de incredere, al carei fan sunt de multa vreme.
 
Subiectul e o pisica, o persana care candva era frumoasa. Si cu toate ca acum nu e nici frumoasa, nici sanatoasa, ea sta „expusa” in vitrina unui petshop din SunPlaza gata sa fie vanduta. Daca oficiul pentru protectia consumatorilor nu da semne sa se intereseze cu privire la ce fel de animale cumparam pe bani destul de grei din magazinele de profil, nici protectiei animalelor nu ii pasa ca un animalut care are nevoie de ingrijire si liniste, sta inchis intre niste pereti de sticla si expus ca la muzeu.
 
Spun ca nu le pasa pentru ca daca comerciantul s-ar teme cat de putin de controalele corecte ale acestor „doua protectii”, atunci nu si-ar mai permite sa priveze un suflet de ingirjirea de care are nevoie, in speranta ca va scoate totusi cateva sute de lei pe el. Sincer, nu sunt nici mare iubitoare de animale si nici nu plang atat de mult dupa o pisica, in vreme ce mama nu are bani sa isi cumpere antidiabeticele si matusa-mea se pregateste de a doua observatie de extirpare a unor tumori la san. Dar intrebari nu pot sa nu imi pun.
 
Cine ar cumpara o pisica bolnava? Poate un om cu suflet mare si dare de mana ar face-o, dar cat de moral e sa o vinzi? Stiu ca in marketingul si moralitatea nu se pupa deloc, dar aici nu e vorba de o gramada de suruburi ci de o fiinta vie. Unde e protectia animalelor care sare ca arsa cand se spune ceva de rau despre un caine care musca un copil? De ce ajung oamenii pe facebook sa sharuiasca la infinit un astfel de status, sa spere ca intr-un final mesajul va ajunge la cineva cu „pile in televiziune” sa realizeze cineva un reportaj si sa salveze persana sau sa propuna o cheta in acelasi scop?
 
Sunt lucruri care nu ar trebui sa se intample, doar de aia ne-am cedat o parte din „suveranitatea personala” si ne-am facut robi ai unui sistem bazat pe legi, in speranta ca teama de lege ne va oferi o viata mai buna si ne va feri de haos. Dar haosul exista pentru ca legea e interpretabila. Iar acolo unde nu e nici teama de lege nici moralitate, vindem pisici bolnave. Adica, daca cineva vrea sa o ia sa o trateze mergem pe sistemul ” sa plateasca ca sa il lasam sa ii faca un bine!”.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares