Iarta-ma, Doamne: am furat o reteta!

Azi-noapte nu am dormit deloc bine si abia dimineata mi-am dat seama de ce. Cineva ma mananca de undeva chiar si cand dorm. Faptul ca particip la concursuri si ca ma bucur de orice premiu ca un copil mic, mai ales ca eu nu am un venit personal fix, datorita problemelor de sanatate pe care, unii dintre voi le cunoasteti, nu mai e un secret pentru nimeni.
 
Un concurs care mi-a atras atentia a fost si cel organizat de RFI cu sponsorizare din partea Cora. Este vorba de premii zilnice constand in vouchere de 100 de lei in magazinele Cora. Premiile se acorda prin tragere la sorti dintre cei care posteaza in ziua respectiva o reteta in care sa se regaseasca cel putin 3 din ingredientele din reteta propusa de organizator. Am castigat si eu saptamana aceasta, dupa 2 saptamani de participare. Daca la inceput, imi scriam singura textul retetei, observand ca organizatorul accepta reteta „copiate” la care sa se specifice sursa, am purces si eu la aceasta practica. Acum insa, apare o mare doamna a bucatariei romanesti pe nume Carmenica ( sa nu imi spuneti ca nu o cunoasteti) si imi spune ca am furat o reteta. Este aceeasi doamna care, la un concurs cu tema gastronomica mi-a cerut sa o votez de mai multe ori stiind ca detin mai mult de o adresa de e-mail, desi stia ca regulamentul interzice acest lucru. Uite hotul care striga „Hotul”!
 
In fine, nu asta ma intereseaza. Vreau doar sa stiu daca ma paste puscaria pentru ca am furat reteta. Mai ales ca nu m-am umflat in pene ca e reteta personala si am dat si sursa retetei. As vrea sa stiu daca doamna in cauza si toate bucataresele mari pe care le freaca grija de altii, au inregistrate drepturi de autor pe retetele acelea. Mentionez ca de multe ori , reteta preluata a fost modificata, pentru ca existau carente majore in exprimare. Ma intreb , daca dansele nu cumva pot fi acuzate de furt pentru ca preiau retetele din carti de bucate si in loc de sare scriu delikat. Daca as fi publicat o reteta de cafea cu sare de lamaie de pe blogul lui X, mai ziceam ca e furata ca nu e vorba de o reteta clasica. Dar , atata vreme cat eu pun reteta de cafea cu apa si zahar … sa ma ierte Dumnezeu dar nu cred ca exista drepturi de autor pe asa ceva…ca daca ar fi asa , zau daca nu i-as in judecata pe toti care fac mamaliga dupa reteta bunica-mii.

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares