Monumentul elevului cazut pe campul de BAC

Fuse , fuse si duse si Bac-ul de anul acesta. Materia fuse cruda asta data si multi picara in confruntarea cu eseul pe baza unui citat. Acum elevii sunt la mare pe banii parintilor ca nu cumva sa sufere vreo depresie micutii dupa asemenea esec , la care desigur ca nu se asteptau, de vreme ce au trudit atata sa nu invete mai nimic. Parintii isi plang odraslele in pumni, de ce tocmai copilului lor sa i se intample asta?

In unele licee gradul de promovabilitate a fost mare, in altele scazut , dar au existat si cazuri cu promovabilitate 0. Este si cazul unui liceu din Pitesti, unde s-a si inaugurat un monument maret in cinstea elevilor picati. Fiecare isi poate gasi numele acolo, insotit si de nota finala obtinuta, pentru a sta marturie generatiilor viitoare, darzenia lor de a se fi avantat in lupta cu materia neinvatata. Despre ei, domnul ministru Funeriu spune :”Acești copii au căzut la Bac ca să aibă o viață mai bună în lunile premergătoare examenului.” Pe monument sta scris cu litere mari: „Ei si-ar fi dat si viata, dar comisia nu primeste atentii!”

Aici am un semn de …exclamare, nici macar de intrebare: comisia a primit atentii. Un exemplu sigur a fost in Petru Poni unde a dat verisoara mea. Au luat note mari la matematici si biologii si au picat la romana. Profesorii nu-s chiar asa cum dovedesc notele de la examenul de titularizare ca ar fi: si-au luat si banii si i-au si picat. Rezultatele sunt dureroase din toate punctele de vedere dar monumentul mai smulge cat un zambet …fie el si amar.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares