Cum sa comunici mai bine in cuplu?

cuplu la masa
 

Eu gemeni- el rac. Eu m-am nascut vorbind iar traieste doar ca sa taca. Poate ca faptele conteaza mai mult decat 1000 de vorbe dar …are si comunicarea rolul ei.

Puterea cuvantului este foarte importanta atunci cand vrei sa te faci inteles si cred ca fiecare asteapta ca, intr-o relatie, sa fie bine inteles.De cele mai multe ori, cuplurile se lasa afectate de probleme pentru ca nu stiu sa comunice cu partenerul. Uneori jignim, alteori tipam pentru ca nu stim sa comunicam. Trebuie sa invatam unul de la altul sa ne exprimam gandurile, impresiile si nevoile. Compatibilitatea nu inseamna sa gandesti la fel si el sa stie din stele ce iti doresti tu. Compatibilitatea se poate construi.

Iata cateva chestiuni foarte importante care vor face comunicarea mai usoara in cuplu:
Nu mai discutati chestii importante in fata televizorului, mai exact cu el pornit. Cel mai adesea unul dintre parteneri va vorbi singur si celalalt se va uita la monitor. Plus ca, oprirea Tv-ului reduce stresul din incapere.

Vorbiti intre voi cat mai des si cat mai mult (fara sa deveniti cicalitoare). Atunci cand il ajuti sa bata un cui sau te ajuta sa stergi praful; cand pui masa. discutati lucruri marunte. E important sa stiti unul de celalalt chiar si lucruri aparent fara importanta.

Scapati de secretele dintre voi ! Nu sunt adepta idéii conform careia e bine ca fiecare sa aiba secretele lui. Trebuie sa stiti totul unul despre celalalt, sa nu existe subiecte tabu. Doar asa va veti castiga increderea unul in altul.

Invata sa asculti! Stim ca iti place sa vorbesti dar comunicarea presupune dialog. E nevoie de doi ca si in casnicie.Nu-l opri cand are ceva de spus, asculta pana la capat si apoi exprima-te si tu. Nu asculta doar pe jumatate. Risti ca data viitoare sa nu mai deschida gura.In definitiv, asta inseamna respectul pentru cel de langa tine.

Alege cu grija momentul pentru o discutie. Daca partenerul tau este tensionat trebuie mai intai sa il ajuti sa se relaxeze si apoi sa aveti acea discutie. Oricum, seara e momentul cel mai important sa deveniti mai intimi si sa spuneti ce va apasa.

Invata sa citesti printre randuri, fara sa pui randuri in plus.

Spor la comunicat!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares